Οι κατασκηνώσεις της Μητρόπολης Ξάνθης στη Δρυμιά.

Στον χώρο του προσκηνύματος του Αγίου Γεωργίου στη Δρυμιά, της Δημοτικής Ενότητας Σταυρούπολης, λειτουργούν από το 1996 οι εγκαταστάσεις των Εκκλησιαστικών Κατασκηνώσεων της Μητρόπολης Ξάνθης.

Η φετινή κατασκηνωτική περίοδος που διαρκεί όλον το μήνα Ιούλιο ξεκίνησε στη 1 Ιουλίου και ολοκληρώθηκε στις 15 Ιουλίου για τα κορίτσια, ενώ τα αγόρια θα παραμείνουν στις κατασκηνώσεις έως την Τετάρτη 31 Ιουλίου.

Οι κατασκηνώσεις της Μητρόπολης Ξάνθης όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος φιλοξενούν κατά τη διάρκεια της λειτουργίας τους περίπου 500 παιδιά και νέους της ευρύτερης περιοχής μας, δίνοντας την ευκαιρία για ουσιαστική επικοινωνία και δημιουργική συνεργασία, σε ένα πλαίσιο  συλλογικής προσπάθειας και κοινωνίας με τον «άλλον».

Η όλη προσπάθεια από την πρώτη στιγμή βασίζεται στην ενεργοποίηση της διάθεσης του εθελοντισμού της τοπικής μας κοινωνίας, με τη συμμετοχή στο πλαίσιο αυτό των στελεχών ( αρχηγοί-υπαρχηγοί-ομαδάρχες-επιτελείο) και φυσικά την πραγματικά πολύτιμη προσφορά των κυριών που διακονούν στην κουζίνα και την τραπεζαρία της κατασκήνωσης, ετοιμάζοντας  «σπιτικά φαγητά» στα παιδιά.

Στον όμορφο χώρο των εγκαταστάσεων εκεί στα ορεινά της Ξάνθης όλοι έχουν κάθε χρόνο τη χαρά να ζήσουν κοντά στη φύση και να απολαύσουν στιγμές ηρεμίας και γαλήνης αλλά και ευγενούς άμιλλας μέσα από το πρόγραμμα που περιλαμβάνει τουρνουά σκάκι, πινγκ πονγκ, ποδοσφαίρου και μπάσκετ.

Το παιχνίδι του κρυμμένου θησαυρού σε πολλές παραλλαγές και το παιχνίδι του δάσους είναι αυτά που «εξαντλούν» ομαδάρχες και επιτελείο, δίνοντας συγχρόνως μια πραγματικά πρωτόγνωρη εμπειρία συνεργασίας και αξιοποίησης δυνατοτήτων στα παιδιά, πράγμα που το αξιολογούν ανάλογα και δεν ησυχάζουν εάν δεν πληροφορηθούν τον ακριβή προγραμματισμό!   

Αύριο Δευτέρα 22 Ιουλίου η τελευταία κατασκηνωτική περίοδος ξεκινά με τα μεγαλύτερα αγόρια και θα ολοκληρωθεί στις 31 Ιουλίου αποχαιρετώντας και φέτος τις εγκαταστάσεις των κατασκηνώσεων της Μητρόπολης Ξάνθης, όχι όμως και τις όμορφες συντροφιές που αναπτύσσονται στην κατασκήνωση αλλά συνεχίζουν να δραστηριοποιούνται σε ολόκληρη τη διάρκεια του έτους.

Κλείνοντας δεν μπορούμε παρά να σημειώσουμε ότι φέτος οι κατασκηνώσεις λειτουργούν με δύο σημαντικές απουσίες.

 Δεν βρίσκονται με τη φυσική τους παρουσία στην «Υψηλόχαρη του Νέστου», ο κοιμηθέν Πατέρας και Αδελφός μας, Αρχιμανδρίτης Πολύκαρπος και ο ο αρχηγός, για 17 χρόνια, της κατασκήνωσης, Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής σήμερα, Παντελεήμων.

 Είμαστε βέβαιοι όμως ότι με τον δικό τους τρόπο βρίσκονται σε κάθε στιγμή, σε κάθε πτυχή, σε κάθε μονοπάτι της κατασκηνωτικής ζωής στη Δρυμιά, συμβάλλοντας αποτελεσματικά  στην επιτυχή συνέχιση της προσπάθειας. 

Θρησκευτικά
Κοινωνικά
Τοπικά