1 Σεπτεμβρίου. Μ Στυλιανίδης κηρύσσει την έναρξη. Πλιάτσικας Πορτοκάλογλου τραγουδούν μαζί. Το spot της προβολής.

Μετά από κοπιαστική δουλειά μηνών, ο Δήμος Ξάνθης χέρι χέρι, μαζί με την "ψυχή" των γιορτών, τους Πολιτιστικούς Συλλόγους της περιοχής, ξεκινούν τις εκδηλώσεις για τις Γιορτές της Παλιάς Πόλης της Ξάνθης, με τον "αέρα" του ξεχωριστού, του διαφορετικού, του πολυπολιτισμικού και με τις σταθερές βάσεις ενός "δουλεμένου" προγράμματος που έχει να δώσει σε ΟΛΟΥΣ αυτό που αναζητούν.

Ο Πρώτος Πολίτης της Ξάνθης, ο Μιχάλης Στυλιανίδης,  την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου θα κηρύξει την επίσημη έναρξη των Γιορτών, στις 20:30 στην πλατεία Μητροπόλεως και θα δώσει το σύνθημα για να "ξεκινήσουμε ένα ακόμη ταξίδι πολιτισμού από το "Υπαί- θριο Μουσείο", την πανέμορφη Παλιά Πόλη της Ξάνθης." όπως αναφέρει και στον χαιρετισμό του για τις γιορτές.

Το ραδιόφωνο του Δήμου Ξάνθης επικοινωνεί την επίσημη έναρξη των εκδηλώσεων:

Ο Χαιρετισμός του Δημάρχου Ξάνθης Μ Στυλιανίδη:

"Σε μια από τις πιο δύσκολες στιγμές για την Ελλάδα μας, η Ξάνθη αντιστέκεται και κόντρα στα απαισιόδοξα μηνύματα των καιρών, συνεχίζει για 23η  συνεχή χρονιά να διοργανώνει τις Γιορτές Παλιάς Ξάνθης, στέλνοντας το δικό της μήνυμα, παραμερίζοντας έστω και προσωρινά την απαισιοδοξία που έχει φέρει η οικονομική κρίση, δίνοντας χώρο στην ελπίδα.

Με θετική σκέψη, με συναισθήματα όμορφα σας προσκαλούμε να ταξιδέψετε στον απαράμιλλου κάλλους τόπο μας, με τους φιλόξε- νους κατοίκους, που αναδεικνύει όλες τις διαχρονικές αξίες, τα ήθη και τα έθιμα αλλά και την μακραίωνη ιστορία του. Μέσα από την πανδαισία της μουσικής, των εικαστικών αλλά και των άλλων ποιοτικών πολιτιστικών εκδηλώσεων, που είναι η κοινή γλώσσα όλων των Ανθρώπων, οι Γιορτές Παλιάς Ξάνθης αναδεικνύ- ουν την αρμονία, την ομορφιά και την θέληση για ζωή.  

Χωρίς καμία έκπτωση στην ποιότητα, παραμερίζοντας την μιζέρια, ενωμένοι και αλληλέγγυοι οι Ξανθιώτες, προγραμματίσαμε μια σει- ρά ποικίλων εκδηλώσεων που θα ικανοποιήσουν μικρούς και με- γάλους.

  Θέλω να εκφράσω τις ευχαριστίες μου σε όλους αυτούς που στη- ρίζουν τον θεσμό, τους φορείς, τους συλλόγους και τους Ξανθιώτες πολίτες που είναι οι μεγάλοι πρωταγωνιστές και φυσικά τους επι- σκέπτες οι οποίοι είναι πομποί και δέκτες των μηνυμάτων των εν λόγω γιορτών που λαμβάνουν χώρα, στην "Ξάνθη την διατηρητέαν" όπως αποκαλούσε ο Μάνος Χατζιδάκις την γενέτειρά του και ιδιαί- τερη πατρίδα του.

  Ας ξεκινήσουμε λοιπόν ένα ακόμη ταξίδι πολιτισμού από το "Υπαί- θριο Μουσείο", την πανέμορφη Παλιά Πόλη της Ξάνθης. Σας περιμένουμε... 

 Μιχάλης Στυλιανίδης 

 Δήμαρχος Ξάνθης"

Αμέσως μετά συναυλία  με τον Νίκο  Πορτοκάλογλου  και τον Φίλιππο  Πλιάτσικα που  Συν-εχίζουν μαζί.

Τι κοινό έχουν οι Φατμέ με τους Πυξ Λαξ; Η Νέα Σμύρνη με τους Άγιους Ανάργυρους; Η γενιά του ‘80 με την γενιά του ‘90; Η Λάρισα με τον Βόλο; Οι παλιές αγάπες με τα ψέματα; Ο άσωτος υιός με την Στίλβη; Η δίψα με τα χρυσόψαρα; Η μοναξιά με τη θάλασσα; Όσοι έζησαν την εμπειρία και τους είδαν από κοντά τον χειμώνα έχουν τις απαντήσεις για τα παραπάνω ερωτήματα! Οι υπόλοιποι θα έχουν την ευκαιρία το καλοκαίρι! 

Κυρίες και κύριοι η περιπέτεια συν–εχίζεται! Δύο συν-άδελφοι συν-θέτες συν-εργάζονται και το καλοκαίρι 2013.

Μαζί τους συν-πράττουν οι: Μιχάλης Καλκάνης: κοντραμπάσο, φωνητικά Γιώργος Θεοδωρόπουλος: πλήκτρα, ακορντεόν Μιχάλης Βρέττας: βιολί, φωνητικά Αλέξης Αποστολάκης: τύμπανα, κρουστά, φωνητικά Νίκος Παππάς: ηχοληψία Περικλής Μαθιέλλης: φωτισμοί

 

Παλιά Πόλη
Πολιτιστικά
Τοπικά