Ολοκληρώθηκε ο Πανελλήνιος Ποδηλατικός Αγώνας των Γιορτών Παλιάς Ξάνθης

Ολοκληρώθηκε ο 6ος Πανελλήνιος Ποδηλατικός Αγώνας που διοργάνωσε ο Πήγασος στο πλαίσιο των γιορτών Παλιάς Ξάνθης,  μαζί με την Περιφέρεια ΑΜΘ τον Δήμο Ξάνθης και τον Δήμο Αβδήρων.

Οι 195 αθλητές που επίσημα συμμετείχαν στη διοργάνωση έτρεξαν την διαδρομή των 80 χιλιομέτρων είχε εκκίνηση και τερματισμό το Μοναστήρι της Παναγίας της Καλαμού στην Ξάνθη:

Ιερά Μονή Παναγίας Καλαμού-Ιερά Μονή Παναγίας Αρχαγγελιώτησσας-Ξάνθη-Πετεινός-Διομήδεια-Μαγικό Μέλισσα-Γκιώνα-Πεζούλα-Άβδηρα-Παραλία Αβδήρων-Παραλία Μάνδρας-Μάνδρα-Νέα Κεσσάνη-Κουτσό-Συδινή-Πολύσιτος-Σέλερο-Λευκόπετρα-Κιμμέρια-Ιερά Μονή Παναγίας Αρχαγγελιώτησσας-Ιερά Μονή Παναγίας Καλαμού

Τις πρώτες τρείς θέσεις της γενικής κατάταξης κατέλαβαν τρείς αθλητές από τη Ρουμανία που έδειξαν ότι ήταν αρκετά προπονημένοι και σε άριστη φυσική κατάσταση σήμερα.

Ένας «δικός μας», παραγωγός του Δημοτικού ραδιοφώνου Ξάνθης, ο Δημήτρης Καρυπίδης, 15 χρόνων, μας έκανε να αισθανθούμε υπερήφανοι για την συμμετοχή-εκπροσώπηση, καθώς τερμάτισε την κούρσα στις πρώτες 10 θέσεις στην κατηγορία του.

 

Οι διοργανωτές, που δούλεψαν για μήνες τη διαδρομή, ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από τη συμμετοχή και από τη ροή του αγώνα, δεχόμενοι τα συγχαρητήρια όσων συμμετείχαν, ανεβάζουν τώρα τον πήχη ακόμη υψηλότερα για τις επόμενες διοργανώσεις.

 

Τα επίσημα αποτελέσματα ανά κατηγορία τα αναμένουμε από ώρα σε ώρα από τους διοργανωτές και θα σας ενημερώσουμε στη συνέχεια του άρθρου αυτού.

Οι κατηγορίες που διαγωνίζονταν οι ποδηλάτες ήταν:

  • Εφήβων (αγόρια και κορίτσια), μέχρι 18 ετών.
  • Α1 Ανδρών, 18 – 29 ετών
  • Α2 Ανδρών, 30 – 39 ετών
  • Β1 Βετεράνων, 40 – 49 ετών
  • Β2 Βετεράνων 50+
  • Γ Γυναικών, 18+
Αθλητικά
Κοινωνικά
Παλιά Πόλη