Προβολή ταινίας από το Σύλλογο του Λυκοδρομίου την Κυριακή 27 Οκτωβρίου

Την Κυριακή 27 Οκτωβρίου ο Πολιτιστικός Σύλλογος του Λυκοδρομίου θα μας μεταφέρει 24 χρόνια πίσω με την προβολή ταινίας που πραγματοποιήθηκε το 1989 την ημέρα γιορτής του Οικισμού στις 21 Μαΐου.

Ο Κώστας Καραπαπάζογλου είχε τότε την ιδέα και κινηματογράφησε τις εκδηλώσεις της γιορτής του 1989, συζητώντας με τους κατοίκους, οι οποίοι μιλούν για τις συνήθειες και την Ιστορία του χωριού, καταγράφοντας το χορευτικό συγκρότημα της Συδινής του 1989 που συμμετείχε στις εκδηλώσεις, αποτυπώνοντας με τον φακό το Λυκοδρόμιο των προηγούμενων δεκαετιών.

Η προβολή της ταινίας που έχει διάρκεια περίπου δύο ώρες θα προβληθεί την Κυριακή 27 Οκτωβρίου στον χώρο που φιλοξενεί τον Πολιτιστικό Σύλλογο στο παλιό σχολείο του χωριού αμέσως μετά τη Θεία Λειτουργία της Κυριακής στις 10:00. Ο Σύλλογος θα προσφέρει καφέ και αναψυκτικά και με την πολύτιμη βοήθεια των γυναικών του οικισμού θα προσφέρει και σπιτικά - παραδοσιακά κεράσματα.

Είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να επισκεφθεί κανείς την ορεινή μας περιοχή, να γνωρίσει τις φυσικές της ομορφιές, να γνωρίσει την ζεστή φιλοξενία των κατοίκων της και να προσεγγίσει θύμισες των προηγούμενων δεκαετιών.

Την Δευτέρα 28 Οκτωβρίου στο Λυκοδρόμιο θα πραγματοποιηθεί Δοξολογία για την Εθνική Γιορτή, θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο και θα προσφερθεί καφές από τον Σύλλογο.

Ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Λυκοδρομίου Γιώργος Παπαδόπουλος - εκπαιδευτικός στην ορεινή μας περιοχή, μίλησε για την εκδήλωση και τις δραστηριότητες του συλλόγου, στην Δημοσιογραφική εκπομπή του Δημοτικού Ραδιοφώνου Ξάνθης "Τα Νέα της Πόλης".

Ακούστε τον.

 

Papadopoulos Giorgos Lykodromio 17 10 2013 by Radio899 on Mixcloud

 
Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά