Α Στεργενάκη: «39 χρόνια περιμένω…» / Το άλσος αγνοουμένων Ξάνθης επισκέφθηκε Κύπρια σύζυγος αγνοουμένου

Φόρο τιμής ήρθε να αποτίσει στην Ξάνθη από την Κύπρο η κ. Αφροδίτη Στεργενάκη, με αφορμή μια ιδιωτική επίσκεψη της στην περιοχή μας.

Ένα από τα 1.619 δενδράκια του άλσους αγνοουμένων που δημιούργησε στη Βελόνη Ξάνθης ο Σύλλογος Κυπρίων Ξάνθης θυμίζει, εκτός από την Κυπριακή τραγωδία, και το δράμα της δικής της οικογένειας. Ο σύζυγος της , Γεώργιος Στεργενάκης, ελληνικής καταγωγής από τη Ρόδο, είναι ένας από τους αγνοούμενους της Κύπρου.

Για την ανοιχτή πληγή που δεν κλείνει παρά τα 39 χρόνια από τότε που για τελευταία φορά αντίκρισε τον σύζυγο της η κ. Αφροδίτη, μίλησε στην ενημερωτική εκπομπή του Δημοτικού Ραδιοφώνου.

Συνοδευόμενη από την πρόεδρο του Συλλόγου Κυπρίων κ. Ελένη Χατζηγεωργίου, επισκέφθηκε το Δημοτικό Ραδιόφωνο για να απευθύνει μια έκκληση προς όλους τους συμπολίτες : να μην ξεχνούν μια τραγωδία που δεν έγραψε ακόμη τον επίλογο της ούτε για την Κύπρο ούτε για την Ελλάδα: «δεν είναι πολιτικό ούτε οικονομικό θέμα. Είναι ανθρώπινο. Είμαι συγκλονισμένη και βαθύτατα συγκινημένη από την αγάπη των Ξανθιωτών. Στη Ξάνθη αυτό το άλσος δείχνει το σεβασμό απέναντι στον ανθρώπινο πόνο. Και σε μένα και στα παιδιά μου στην Κύπρο και στην οικογένεια του συζύγου μου στη Ρόδο και στις οικογένειες που αναμένουν. Πέρασαν 39 χρόνια και ακόμη περιμένουμε…».

Ακούστε μια ανθρώπινη ιστορία.

Stergienaki Afroditi 21 10 2013 by Radio899 on Mixcloud

Κοινωνικά
Πολιτικά
Τοπικά