Ετοιμάζεται ο κοινωνικός συνεταιρισμός Ξάνθης/ Την Κυριακή συνάντηση για όσους Ξανθιώτες ενδιαφέρονται να συνδράμουν

Με στόχο να δημιουργηθεί ένας καταναλωτικός συνεταιρισμός τύπου παντοπωλείου από όπου θα προμηθεύονται τα μέλη είδη πρώτης ανάγκης και στο οποίο θα διαθέτονται ντόπια προϊόντα χωρίς μεσάζοντες, συνεχίζουν την προσπάθεια που ξεκίνησαν εδώ και λίγο καιρό αρκετοί συμπολίτες.

Ήδη 80 συμπολίτες συμμετέχουν στο εγχείρημα έχοντας έτοιμο το οικονομικό επιχειρησιακό σχέδιο δράσης και καλούν όσους και όσες ενδιαφέρονται να συναντηθούν μαζί τους την Κυριακή 9 Μαρτίου, στο ξενοδοχείο ΟΡΦΕΑΣ στις 19:30, προκειμένου να ενημερωθούν για τη δημιουργία του συνεταιρισμού από εκπρόσωπο του Λαϊκού Πανεπιστημίου και παράλληλα να ακούσουν την ενδιαφέρουσα εισήγηση του διευθυντή της Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ξάνθης κ. Δ.Αδαμίδη, με θέμα: το άγχος και η κατάθλιψη στις μέρες της κρίσης και η συμβολή των συλλογικών δράσεων στην ατομική υγεία.

Ο υπεύθυνος της πρωτοβουλίας κ. Παναγιώτης Φιλιππίδης, μιλώντας στην ενημερωτική εκπομπή του Δημοτικού Ραδιοφώνου , σημείωσε με έμφαση ότι ήταν και παραμένει η οικονομική κρίση η αφορμή και αιτία για τη συγκεκριμένη ιδέα.

Η κοινωνική οικονομία περιλαμβάνει ό,τι δεν είναι κρατικό και ιδιωτικό και έχει να κάνει με συλλογική προσπάθεια. Ο τζίρος και το όφελος που θα προκύπτει θα μένει στην πόλη και θα χρησιμοποιείται για να καλύπτει ανάγκες των μελών αλλά και της τοπικής κοινωνίας. Τα μέλη θα αποφασίζουν, ανάλογα με τις ανάγκες, από την κάλυψη ιατρικών αναγκών έως τη στήριξη οικογενειών της Ξάνθης που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα.

Ακούστε τον κ. Π.Φιλιππίδη.

 

Filippidis-05032014.mp3 by Radio899 on Mixcloud

Κοινωνικά
Πολιτικά
Τοπικά