Χ.Ευστρατίου: Μετά τους μισθούς φτώχειας έρχονται οι απολύσεις /Σήμερα η ΑΔΕΔΥ Ξάνθης αποφασίζει για τη 48ωρη απεργία του Μαρτίου

Τη συμμετοχή στην 48ωρη απεργία στις 13 και 14 Μαρτίου αποφασίζουν σήμερα οι πρωτοβάθμιοι συνδικαλιστικοί σύλλογοι της Ξάνθης στο πλαίσιο της σύσκεψης που διοργανώνει το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ Ξάνθης, στις 19:00 στο Εργατικό Κέντρο.

Οι δημόσιοι υπάλληλοι καλούνται να αποφασίσουν τη συμμετοχή τους στη 48ωρη απεργία και τις μορφές διαμαρτυρίας στις κινητοποιήσεις που θα ακολουθήσουν.

Οι ημερομηνίες που επιλέχθηκαν για τη 48ωρη απεργία δεν είναι τυχαίες καθώς τότε συζητείται στην ολομέλεια της Βουλής και ψηφίζεται το περίφημο νομοσχέδιο για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων, το οποίο η ΑΔΕΔΥ χαρακτηρίζει εργαλείο στα χέρια της κυβέρνησης για να εφαρμόσει την κυβερνητική απόφαση, κατά απαίτηση των δανειστών της χώρας, για συγκεκριμένο αριθμό απολύσεων.

Στη σημερινή συνάντηση θα τεθούν συνολικά οι πολυμέτωπες επιθέσεις που δέχεται ο εργαζόμενος στο δημόσιο τομέα καθώς εκτός της αξιολόγησης συνεχίζεται το πρόγραμμα κινητικότητας-διαθεσιμότητας που επίσης οδηγεί σε απόλυση έναν αριθμό υπαλλήλων και παράλληλα θα γίνει ενημέρωση για μια σειρά από εξελίξεις που αφορούν τον κλάδο.

Μιλώντας στην ενημερωτική εκπομπή του Δημοτικού Ραδιοφώνου ο πρόεδρος του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ξάνθης κ. Χ.Ευστρατίου, υπογράμμισε ότι το βασικό όλων είναι να πειστούν οι δημόσιοι υπάλληλοι -και συνολικά η κοινωνία στην οποία πέρασε η επικοινωνιακή κυβερνητική τακτική του αυτοματισμού – ότι η συμμετοχή στην 48ωρη απεργία είναι απαραίτητη και αναγκαία προκειμένου να καταδειχθεί η αντίδραση του κλάδου στις σχεδιαζόμενες πολιτικές.

Από εκεί και πέρα οι ίδιοι οι δημόσιοι υπάλληλοι θα αποφασίσουν ποια μορφή κινητοποίησης θα δώσει συνέχεια στον αγώνα τους.

Ταυτόχρονα ενημέρωσε ότι τη στιγμή που το εθνικό κοινοβούλιο καλείται να εγκρίνει το νομοσχέδιο περί αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων, ουδείς κάνει λόγο για τον οδηγό εφαρμογής του Κοινού Πλαισίου Αξιολόγησης στις δημόσιες υπηρεσίες που ισχύει από το 2007 και προβλέπει σύσταση και λειτουργία ομάδας αυτοαξιολόγησης βάση ευρωπαϊκών προδιαγραφών (! ) για τη διαρκή και ουσιαστική διοικητική βελτίωση!

Ακούστε τον κ. Χ.Ευστρατίου.

Eystratiou-05032014.mp3 by Radio899 on Mixcloud

Κοινωνικά
Πολιτικά