Ι.Χατζηευφραιμίδης: τα συνεργεία καθαριότητας του Δήμου ήταν κυριολεκτικά στο κατόπι των καρναβαλιστών

- Τρεις παρελάσεις στη σειρά, δεκάδες χιλιάδες καρναβαλιστών και το κέντρο της πόλης καθαρό

Τρεις παρελάσεις στη σειρά –παιδική, βραδινή Σαββάτου και η μεγάλη καρναβαλική παρέλαση της Κυριακής- χιλιάδες κόσμου με τα απαραίτητα αποκριάτικα …εφόδια ανά χείρας να ξεφαντώνουν κι όμως και φέτος η εικόνα της πόλης, από το εξαίσιο τελευταίο τριήμερο αλλά και χωρίς αμφιβολία βεβαρημένο από πλευράς απορριμμάτων – αρκεί να συνυπολογίσουμε και τον καθημερινό όγκο των παραγόμενων απορριμμάτων κυρίως στο κέντρο όπου και την αγορά της πόλης-  ήταν κάτι παραπάνω από ευπρεπής. 

Πολίτες και επισκέπτες οι οποίοι βρέθηκαν κατά το τελευταίο τριήμερο στο κέντρο και σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, παρακολούθησαν το δύσκολο, επίπονο – δεν σκουπίζονται εύκολα  οι ποσότητες κομφετί, σερπαντίνων και άλλων …ευφάνταστων υλικών που χρησιμοποιήσαμε για τη διασκέδαση μας- έργο των υπαλλήλων της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου Ξάνθης, οι οποίοι βρίσκονταν κυριολεκτικά στο κατόπι των καρναβαλιστών.

Η ενημερωτική εκπομπή του δημοτικού ραδιοφώνου μετέφερε τις επώνυμες συγχαρητήριες αναφορές που δέχθηκε για τον αποτελεσματικό τρόπο με τον οποίο και φέτος ενήργησε η υπηρεσία καθαριότητας στον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Ιορδάνη Χατζηευφραιμίδη, ο οποίος ευχαρίστησε και εκ μέρους των υπαλλήλων για την αναγνώριση του έργου της υπηρεσίας, συγχαίροντας και ο ίδιος προσωπικά τους υπαλλήλους της υπηρεσίας και τον προϊστάμενο:’ οι υπάλληλοι αναλάμβαναν τον καθαρισμό αμέσως μετά το τέλος της κάθε παρέλασης ώστε η πόλη να είναι έτοιμη για τις εκδηλώσεις της επόμενης ημέρας. Αμέσως μετά το τέλος της μεγάλης παρέλασης της Κυριακής, την ώρα που ο κόσμος βρισκόταν στον Κόσυνθο για το κάψιμο του Τζάρου και το πάρτυ των συλλόγων, τα συνεργεία ξεκίνησαν να καθαρίζουν το κέντρο και μάλιστα μας δόθηκε η δυνατότητα λόγω και της απαγόρευσης της στάθμευσης οχημάτων να πλύνουμε το κέντρο και τις κεντρικές οδούς, πράγμα πολύ δύσκολο τις καθημερινές. Όλη αυτή η διαδικασία έγινε παρουσία και του Δημάρχου κ. Χαράλαμπου Δημαρχόπουλου που ήταν κοντά μας αλλά και δημοτών και επισκεπτών που παρέμειναν στην πλατεία μετά την παρέλαση’ αναφέρει ο αντιδήμαρχος, ο οποίος σημείωσε ακόμη ότι η πολύχρονη πια εμπειρία της υπηρεσίας σε αυτές τις περιόδους είναι πολύτιμη και καθιστά το σχεδιασμό αποτελεσματικό.

Πρόσθεσε ακόμη ότι τόσο την καθαρά Δευτέρα όσο και την Τρίτη τα συνεργεία συνέχισαν να καθαρίζουν περιφερειακά  σημεία της πόλης – πάρκα κ.τ.λ.- εκτιμώντας ότι από σήμερα η Ξάνθη μπαίνει στους καθημερινούς της ρυθμούς.

Κάλεσε δε τους πολίτες εάν υποπέσει στην αντίληψη τους κάποιο σημείο το οποίο δεν εντοπίστηκε από τα συνεργεία να ειδοποιήσουν την υπηρεσία είτε μέσω της ηλεκτρονικής υπηρεσίας του Δήμου είτε τηλεφωνικά.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι ο κ. Χατζηευφραιμίδης βρίσκεται σε συνεχή συνεργασία με τα φιλοζωικά σωματεία της πόλης – σ.σ.: κάλεσε και όποιον συμπολίτη ενδιαφέρεται να επικοινωνήσει μαζί του- ώστε από κοινού να διαμορφώσουν πρόταση- παρέμβαση προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για το θέμα των αδέσποτων ζώων.

Ακούστε τον κ. Ι. Χατζηευφραιμίδη.

 

 

 

 

 

 

Σύνταξη: Κυριακή Οικονόμου

Μοντάζ: Χρήστος Τζανίδης

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Καρναβάλι
Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά