Το 2ο Δημοτικό σχολείο Ξάνθης ενώνει το european school radio με το Ραδιόφωνο του Δήμου Ξάνθης. Ακούστε την εκπομπή την Τρίτη 15 Μαΐου 2018 στις 09:00 το πρωί.

Χαρούμενες φωνές, δημιουργική ενέργεια και μελέτη, συνδυάζουν οι μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ξάνθης που με την ευθύνη της Δασκάλας τους κας. Ελένης Ακάμπαλη συμμετέχουν στο european school radio και έχουν τη δική τους ραδιοφωνική εκπομπή.

Μετά από επίσκεψη του σχολείου στις εγκαταστάσεις του Ραδιοφωνικού σταθμού του Δήμου Ξάνθης "Όμορφη Πόλη 89,9" είχαν τα παιδιά την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τη τεχνολογία και τους ραδιοθαλάμους του σταθμού και τελικά να συμφωνήσουμε η εγγραφή της εκπομπής τους που στέλνουν στο Ευρωπαϊκό σχολικό ραδιόφωνο να ηχογραφείται στην Όμορφη Πόλη 89,9. 

Ο πρόεδρος του Δ.Σ. του ραδιοφώνου κ. Μιχάλης Λομβαρδέας υιοθέτησε,  με μεγάλη χαρά, άμεσα το αίτημα της ραδιοφωνικής ομάδας του 2ου Δημοτικού σχολείου Ξάνθης και έτσι έχουμε τα πρώτα αποτελέσματα. Τα παιδιά ξεκίνησαν τις ηχογραφήσεις και την πρώτη επαφή μαζί τους θα την έχουμε την Τρίτη 15 Μαΐου 2018, αύριο δηλαδή στις 09:00 το πρωί.

Η Δήμητρα και η Μάγδα  ετοίμασαν και παρουσιάζουν την εκπομπή που έχει θέμα την έκθεση  στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών "  Van Gogh Alive", 

και αξίζει πραγματικά να απολαύσουμε τα παιδιά αυτά που δίνουν τον εαυτό τους σε μια δημιουργική προσπάθεια, σε έναν δημιουργικό πειραματισμό με την τέχνη και το ραδιόφωνο.

Σημειώνουμε ότι στην εκπομπή εκπαιδεύονται ως αυριανοί ηχολήπτες και δύο αγόρια του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ξάνθης που φαίνεται να έχουν μια ιδιαίτερη έφεση αλλά και ισχυρή επιθυμία να μυηθούν στα μυστικά του ήχου.

 

 

 

 

Σύνταξη: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Εκπαιδευτικά
Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά