Η Δημοκρατική Ευθύνη, παρεμβαίνει για Σκοπιανό και αφήγημα καθαρής εξόδου από τα μνημόνια

Με μια ενδιαφέρουσα ανάλυση των γκρίζων ζωνών της συμφωνίας Τσίπρα-Ζάεφ για το Σκοπιανό, παρενέβη στη δημόσια συζήτηση, που άνοιξε σε όλη τη χώρα με την δημοσιοποίηση του κειμένου της συμφωνίας, ο πολιτικός επικεφαλής του κόμματος της Δημοκρατικής Ευθύνης, δικηγόρος κ. Θωμάς Παπαλιάγκας.

Ο κ. Παπαλιάγκας, μιλώντας στην ενημερωτική εκπομπή του δημοτικού ραδιοφώνου, εστίασε – και ανέλυσε- όλα τα επιμέρους γκρίζα σημεία του 20σέλιδου κειμένου, ιστορικά, πολιτικά, στρατηγικά και νομικά, εκτιμώντας ότι πρόκειται για μια ατελή αναφορά, που καταρχάς θα πρέπει να διευκρινιστεί εάν είναι διακρατική συμφωνία ή μνημόνιο συνεργασίας, η οποία και δεν δίνει λύση στο Σκοπιανό ζήτημα αλλά και δεν εξυπηρετεί μια συνολική στρατηγική ασφαλείας, που θα έπρεπε –αλλά δεν το έχει κάνει, είπε- να έχει χαράξει η χώρα. Τα πράγματα , εκτίμησε θα επιδεινωθούν όταν θα ανοίξει το μέτωπο επίλυσης διαφορών με την Αλβανία.

Σε ότι αφορά το κυβερνητικό αφήγημα περί καθαρής εξόδου από τα μνημόνια, ο κ. Παπαλιάγκας το χαρακτήρισε ‘μύθευμα’, εκτιμώντας ότι η πιστοληπτική γραμμή στήριξης , όσο και αν την αποκλείει η κυβέρνηση, θα είναι απόλυτα αναγκαία μετά το τέλος του προγράμματος.

Ακούστε τον κ. Θ.Παπαλιάγκα.

 

 

 

 

 

Σύνταξη:       Κυριακή Οικονόμου

Μοντάζ:        Χρήστος Τζανίδης

Επιμέλεια :   Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Κοινωνικά
Πολιτικά
Τοπικά