Δήμαρχος Ξάνθης: Στόχος μας η σύγχρονη, κοινωνική πόλη

 

Κοινός στόχος όλων των επιμέρους ενεργειών και δράσεων του Δήμου μας είναι η θεμελίωση μιας σύγχρονης, κοινωνικής πόλης, επισημαίνει ο Δήμαρχος Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος.

Η δυναμική των ανθρώπων της Ξάνθης, ανθρώπων της δημιουργίας, του εθελοντισμού και της αλληλεγγύης είναι ο άξονας γύρω από τον οποίο οικοδομείται μια σύγχρονη πόλη, προσαρμοσμένη στα νέα δεδομένα ευέλικτης λειτουργικότητας, μια πόλη που εξυπηρετεί τη δυναμική των πολιτών της, υπογραμμίζει.

Ο Δήμαρχος εστίασε στη σταθερότητα πάνω στην οποία μπορεί πλέον να ξεδιπλώσει όλες τις δυνάμεις προσφοράς προς την τοπική κοινωνία, πρωτίστως προς τους συμπολίτες μας που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη μέριμνας και φροντίδας, η κοινωνική πρόνοια του Δήμου, τμήμα της οποίας έγινε πρόσφατα η δομή «Βοήθεια στο σπίτι».

Παρά την αναγνωρισμένη προσφορά, πριν και κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης, το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» πέρασε από χίλια κύματα ως δράση της Ε.Ε., κινδύνευσε αρκετές φορές με συρρίκνωση αλλά ακόμη και με παύση.

Η ένταξη της δομής ως τμήμα στην κοινωνική πρόνοια του Δήμου, προσδίδει σταθερότητα και ασφάλεια στην τοπική κοινωνία ότι οι παρεχόμενες υπηρεσίες σε όσους τις χρειαστούν και όποτε τις χρειαστούν είναι δεδομένες και ταυτόχρονα εγγυάται στους εργαζόμενους στη δομή ότι η ανασφάλεια των πολλών προηγούμενων ετών τελείωσε.

Ο κ. Δημαρχόπουλος τόνισε ότι μέσω της προκήρυξης για τη στελέχωση της δομής με επιστημονικό και βοηθητικό προσωπικό, επιτυγχάνεται η απαραίτητη για τα δεδομένα της περιοχής μας ισορροπία στη στελέχωση του νέου τμήματος, σύμφωνα με την εδώ και χρόνια λειτουργία της δομής ως πρόγραμμα σε Σταυρούπολη και Ξάνθη.

Σημείωσε ακόμη ότι με την ένταξη της δομής στο Δήμο ενισχύεται ακόμη περισσότερο η Διεύθυνση Κοινωνικής Πρόνοιας, η οποία αθόρυβα και διακριτικά επιτελεί ένα αξιοθαύμαστο έργο στην πόλη και στους οικισμούς, θυμίζοντας παράλληλα ότι ως μητροπολιτικός Δήμος της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης, εξυπηρετούμε προνοιακές ανάγκες ατόμων στο σύνολο του νομού.

Συνέδεσε το κοινωνικό πρόσημο του Δήμου με δράσεις και ενέργειες που ήδη δρομολογήθηκαν ώστε η πόλη να προσαρμοστεί εγκαίρως στις νέες σύγχρονες απαιτήσεις με στόχο τη λειτουργικότητα και την εξοικονόμηση πόρων, που θα επιστραφούν μέσω της ανταποδοτικότητας στην καθημερινότητα του πολίτη, στα νοικοκυριά αλλά και στις επιχειρήσεις.

Η ηλεκτροκίνηση, στην οποία ο Δήμος μας είναι ανάμεσα στους πρωτοπόρους της χώρας, εξαιρετικά σύντομα αναμένεται να κυριαρχήσει στα αστικά κέντρα όπως συμβαίνει ήδη σε ευρωπαϊκές πόλεις για λόγους οικονομικούς, προστασίας του περιβάλλοντος και αποσυμφόρησης του κυκλοφοριακού.

Η αντικατάσταση των συμβατικών λαμπτήρων οδοφωτισμού με φωτιστικά και λαμπτήρες τύπου LED, ένα μεγάλο έργο που θωρακίζει ποικιλοτρόπως πόλη και πολίτες, τόνισε, αφού εξασφαλίζεται ασφάλεια στις μετακινήσεις των πολιτών, ανάδειξη του εμπορικού ιστού της πόλης και το κυριότερο εξοικονόμηση πόρων και για το Δήμο και για τους δημότες με ελάφρυνση των εισφορών ηλεκτροδότησης, ενώ σημείωσε ακόμη ότι κάθε έργο και κάθε υπηρεσία που παραδίδεται προς τους Ξανθιώτες, μικρούς και μεγάλους, είναι σύμφωνη με τις νομικές επιταγές και τα εχέγγυα ασφαλείας της πολιτείας και της Ε.Ε.

Όσο και αν κοστίζει σε χρόνο η ολοκλήρωση ενός έργου εξαιτίας της γραφειοκρατίας, της πολυνομίας και των ελέγχων των προδιαγραφών, είναι ο μόνος ασφαλής δρόμος: «Μπορούμε να εκσυγχρονίζουμε ή να βελτιώνουμε τις υποδομές του Δήμου μας όπου χρειαστεί αλλά δεν θα δούμε λουκέτα στις πόρτες τους ποτέ ξανά», κατέληξε.

Παράλληλα ο Δήμαρχος «συνομίλησε» ραδιοφωνικά και με συνδημότες μας, οι οποίοι έθεσαν ερωτήματα σε σχέση και με τα παραπάνω αλλά και με τον παραδοσιακό οικισμό.

Ακούστε το Δήμαρχο Ξάνθης.

 

 

 

 

 

Σύνταξη: Κυριακή Οικονόμου

Μοντάζ: Χρήστος Τζανίδης

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Κοινωνικά
Πολιτικά
Πολιτιστικά
Τοπικά