Θ.Ρωμανίδης: Το 2019 έτος ορόσημο για τη Γενοκτονία των Ποντίων/ Επιβραβεύει τους άριστους μαθητές, παιδιά μελών του, και φέτος ο Σύλλογος Ποντίων

Δεν είναι μόνο η αναγνώριση των κόπων των άριστων μαθητών/τριων, που ούτως ή άλλως η επιτυχία στις μαθητικές τους επιδόσεις το αποδεικνύει, αλλά η διαχρονική ανάγκη μιας κοινωνίας, ενός λαού να φτάσει στην ‘κορυφή’, να ξεφύγει από την καταστροφική στασιμότητα της μετριότητας, να αναδειχθεί , να εξελιχθεί, επισημαίνει ο πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Ν.Ξάνθης , κ. Θεόδωρος Ρωμανίδης, καλώντας και φέτος τα παιδιά μελών του συλλόγου που διακρίθηκαν στις σπουδές τους να προσκομίσουν τα δικαιολογητικά τους  και να επιβραβευθούν και από το σύλλογο Ποντίων στην καθιερωμένη εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας, που θα γίνει στις 20 Ιανουαρίου, στις 11:00 το πρωί στο κτίριο του Συλλόγου.

Μέχρι τις 16 Ιανουαρίου τα παιδιά μελών του Συλλόγου που αρίστευσαν στη σχολική περίοδο 2017-2018 , σε Γυμνάσιο και Λύκειο, με βαθμό 18 και πάνω και τα παιδιά που πέτυχαν στις εισαγωγικές εξετάσεις των ΑΕΙ-ΤΕΙ του 2018, θα πρέπει να προσκομίσουν στο σύλλογο φωτοαντίγραφα απολυτηρίων και βεβαιώσεις επιτυχίας σε ανώτατα και τεχνολογικά ιδρύματα, ώστε κατά την ημέρα της εκδήλωσης να παραλάβουν τους επαίνους τους.

Ο κ. Ρωμανίδης εξηγεί τους λόγους που εδώ και χρόνια καθιερώθηκε η επιβράβευση των άριστων μαθητών/τριων και εντάχθηκε στην εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας, την πρώτη δηλαδή εκδήλωση του συλλόγου στο νέο έτος.

Είναι το υπόδειγμα μια κοινωνίας, τονίζει,  που με ήθος και αγωνιστικά πρότυπα  δεν αρκείται στο εύκολο αλλά αναζητά την επιτυχία. Και η Ελλάδα αυτό χρειάζεται.

Ο πρόεδρος του συλλόγου Ποντίων κάλεσε όλους και όλες στην εκδήλωση ενώ για μια ακόμη φορά εστίασε στη συμβολική και ουσιαστική για τον συνεχή αγώνα αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Ποντίων, σηματοδότηση του 2019, έτος κατά το οποίο συμπληρώνεται ένας αιώνας από τη Γενοκτονία.

Οι επετειακές εκδηλώσεις μνήμης στο επίσημο εορτασμό θα διαρκέσουν μια εβδομάδα και ήδη όλο το έμψυχο δυναμικό των τμημάτων του συλλόγου εργάζεται για αυτό το σκοπό.

Ακούστε τον κ. Θ.Ρωμανίδη.

 

 

 

 

 

Σύνταξη: Κυριακή Οικονόμου

Μοντάζ: Χρήστος Τζανίδης

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά