"ΕΛΕΟΝ"AE. Η Ξανθιώτικη εταιρία με προϊόντα από Ελληνικό Ελαιόλαδο. Σαπούνι και κηραλοιφή στην κυκλοφορία....

Το 4ο Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης συμμετέχει  στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα ERASMUS PLUS.  Το πρόγραμμα αυτό εντάσσεται στις καινοτόμες δράσεις και καλές πρακτικές που υλοποιούνται στα σχολεία και ο κύριος σκοπός του είναι η ανταλλαγή ιδεών, γνώσεων και προβληματισμών μεταξύ μαθητών και εκπαιδευτικών των χωρών της Ευρώπης.

Στο πλαίσιο αυτό είχαμε την ευκαιρία να υποδεχτούμε τα παιδιά του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ξάνθης, συνοδευόμενα από την άξια εκπαιδευτικό τους κα. Ειρήνη Νεστορούδη,  στους ραδιοθαλάμους του Ραδιοφωνικού Σταθμού του Δήμου Ξάνθης, να ακούσουμε τις σκέψεις τους για το πρόγραμμα και την εικονική επιχειρηματική τους προσπάθεια ως «Μικροί επιχειρηματίες» με προϊόντα που έχουν βάση το Ελληνικό Ελαιόλαδο.

Η εταιρία «Έλεον» που ίδρυσαν οι μικροί επιχειρηματίες προς το παρόν παρασκευάζει με βάση το Ελληνικό Ελαιόλαδο, σαπούνι και κηραλοιφή. Μάλιστα τα παιδιά είχαν μαζί τους δείγματα από τα προϊόντα τους τα οποία παρασκεύασαν, συσκεύασαν και συγχρόνως φρόντισαν να έχουν και μια ιδιαίτερη αισθητική στη συσκευασία….

Εμείς εδώ στο δημοτικό ραδιόφωνο αντιμετωπίσαμε και το κομμάτι της προώθησης των προϊόντων και με βάση τη δουλειά που έκαναν οι μαθητές, προχωρήσαμε και στην παραγωγή Διαφημιστικού μηνύματος που θα μπορούσε να βοηθήσει στην επικοινωνία και τελικά στην προώθηση των προϊόντων τους !

Επιπλέον φωτογραφίσαμε τόσο το ημερολόγιό τους που προωθεί  την επιχειρηματική τους προσπάθεια αλλά και τα προϊόντα τους για μια καταχώρηση σε έντυπες εκδόσεις για την προώθησή τους.

Ακούστε τα παιδιά να μας μιλούν για το πρόγραμμα, για τα προϊόντα τους και το διαφημιστικό για την εταιρία που ίδρυσαν και για τα προϊόντα που αυτή προωθεί…..

Η εμπειρία που πραγματικά ζήσαμε εδώ στο Δημοτικό ραδιόφωνο Ξάνθης, μοναδική. Τα παιδιά είχαν το πάθος της δημιουργίας και οι εκπαιδευτικοί  τους το πάθος της μετάδοσης, γνώσης, εμπειριών, πειθαρχίας, αίσθησης.

Συγχαρητήρια σε γονείς, εκπαιδευτικούς και μαθητές του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ξάνθης που αγωνίζονται, δημιουργούν και ξεχωρίζουν.

Στόχοι του προγράμματος είναι η γνωριμία με εκπαιδευτικά συστήματα άλλων χωρών, η συνεργασία για την επίτευξη ενός κοινού σκοπού, το άνοιγμα του σχολείου στην κοινωνία και ασφαλώς η εξάσκηση των μαθητών στην Αγγλική γλώσσα.

Ο τίτλος του προγράμματός μας είναι: «Marketing by young entrepreneurs» ( Μικροί επιχειρηματίες). Οι χώρες εταίροι είναι η Βουλγαρία, η Ιταλία, η Ισπανία και η Ιρλανδία.

 

 

 

 

 

 

Σύνταξη: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά