Εκδήλωση για τα χαρισματικά παιδιά διοργανώνει ο σύλλογος Εβριτών Ξάνθης /Απόστολος Πολυμένης και Δανάη Δεληγεώργη εξηγούν την έννοια της χαρισματικότητας και καλούν στην εκδήλωση

Η πολυδιάστατη προσφορά του Συλλόγου Εβριτών Ξάνθης προς την τοπική κοινωνία, πάντα με πολιτιστικό –πολιτισμικό πρόσημο, συνεχίζεται.

Ο πολιτισμός παράγεται από τις κοινωνίες των ανθρώπων και χαρακτηρίζει τις κοινωνίες των ανθρώπων . Και ο σύλλογος Εβριτών Ξάνθης ως θεματοφύλακας της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσης το γνωρίζει καλά και το υπηρετεί πιστά.

Η εκδήλωση που διοργανώνει το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου, στις 19:00, στον Πολυχώρο Τέχνης και Σκέψης ‘Οικία Μ.Χατζιδάκι’ με θέμα: ‘Χαρισματικά παιδιά: αναγνώριση, διαχείριση από γονείς και εκπαιδευτικούς ‘ , εντάσσεται στην παραπάνω δράση του η οποία ήδη αναγνωρίζεται από την τοπική κοινωνία.

Ομιλήτρια στην εκδήλωση θα είναι η κ. Δανάη Δεληγεώργη, Ψυχοπαιδαγωγός Κοινωνικής και Συναισθηματικής Ανάπτυξης.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εβριτών, κ. Απόστολος Πολυμένης, εξήγησε στην ενημερωτική εκπομπή του δημοτικού ραδιοφώνου τους λόγους που αποφάσισε να διοργανώσει την εκδήλωση ο Σύλλογος, αναφέρθηκε στη χαρισματικότητα και στις συχνές συγχύσεις που προκαλεί η λαθεμένη σύνδεση της με τα ταλέντα ή τις κλίσεις που μπορεί να εμφανίσει ένας άνθρωπος και γνωστοποίησε ότι ήδη ο Σύλλογος δια της Α’βάθμιας και Β’βάθμιας Εκπαίδευση ενημέρωσε εκπαιδευτικούς και Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων για την εκδήλωση του Σαββάτου.

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για όλους όσους ενδιαφέρονται να την παρακολουθήσουν.

Η προσκεκλημένη , κ. Δεληγεώργη, μετά την ολιγόλεπτη εισήγηση της θα δώσει τη δυνατότητα στο κοινό της Ξάνθης να θέσει ερωτήματα και να πάρει απαντήσεις.

Παρεμβαίνοντας στη συζήτηση η κ. Δεληγεώργη διευκρίνισε την έννοια της χαρισματικότητας, κατέρριψε μύθους και ανακρίβειες που δυστυχώς ακόμη και σήμερα συνεχίζουν να βρίσκουν πρόσφορο έδαφος, έδωσε σαφείς, και πρωτίστως επιστημονικά τεκμηριωμένες, κατευθύνσεις σε γονείς , εκπαιδευτικούς και χαρισματικούς ανθρώπους όλων των ηλικιών για το πώς οφείλουν να αναγνωρίζουν και να διαχειρίζονται τη χαρισματικότητα, χωρίς να επιτρέπουν στον εαυτό τους ή τους γύρω τους να επιβάλλουν ‘εκπτώσεις’.

Μια ενδιαφέρουσα ραδιοφωνική συζήτηση για μια αξιέπαινη πρωτοβουλία του Συλλόγου Εβριτών.

Ακούστε τη συνέντευξη.

 

 

 

 

 

Σύνταξη: Κυριακή Οικονόμου

Μοντάζ: Χρήστος Τζανίδης

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά