Ο διευθυντής του Ι.Θ.Τ.Π καλεί στις δυο βιβλιοπαρουσιάσεις του Σαββάτου: στις 18:00 ‘Savoir Vivre για παιδιά’ της Ε.Σταματούδη, στις 19:30 ‘Η συμφωνία των Πρεσπών και το Μακεδονικό’ των Α.Συρίγου-Ε.Χατζηβασιλείου

 

Δυο μοναδικές βιβλιοπαρουσιάσεις πραγματοποιούνται το Σάββατο, 9 Φεβρουαρίου, στο ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης .

Στις 18:00 παρουσιάζεται το βιβλίο της οικονομολόγου, Ελένης Σταματούδη,  για παιδιά ηλικίας 4 έως 9 ετών  με τίτλο: ‘Savoir Vivre για παιδιά/ Καλοί τρόποι στο τραπέζι’, ένα εξαιρετικό βιβλίο ορθής παιδαγωγικής κατεύθυνσης σε θέματα συμπεριφοράς των παιδιών της συγκεκριμένης ηλικίας.

Στις 19:30, στον ίδιο χώρο, στην αίθουσα ‘Β.Τσουδερού στο Π, ο  αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής στο Πάντειο, Άγγελος Συρίγος, και ο καθηγητής σύγχρονης ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ευάνθης Χατζηβασιλείου, παρουσιάζουν το βιβλίο τους με τίτλο: ‘Η συμφωνία των Πρεσπών και το Μακεδονικό’.

Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη και συνολική παρουσίαση των προβλέψεων της περίφημης συμφωνίας και των συνεπειών της κύρωσης και εφαρμογής της.

Οι δυο καθηγητές αφού αναφερθούν στο βιβλίο και φυσικά στη συμφωνία των Πρεσπών, θα δώσουν απαντήσεις στα ερωτήματα που θα θέσουν οι συμπολίτες .

Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός από τη σφαιρική παρουσίαση της συμφωνίας και των συνεπειών της , οι δυο καθηγητές  αποτιμούν στο βιβλίο την επιρροή της συμφωνίας των Πρεσπών στην πορεία του ‘Μακεδονικού’ ζητήματος των τελευταίων 150 ετών.

Και στις δυο βιβλιοπαρουσιάσεις η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Ο διευθυντής του Ι.Θ.Τ.Π κ. Ανδρέας Ματζάκος, απηύθυνε ανοιχτή δημόσια πρόσκληση προς τους συμπολίτες/σες να τιμήσουν με την παρουσία τους τις δυο μοναδικές εκδηλώσεις , να λύσουν ενδεχόμενες απορίες και να καταθέσουν τον προβληματισμό τους στους εισηγητές των εκδηλώσεων.

Ακούστε τον κ. Ματζάκο, ο οποίος ενημερώνει και για τις δυο παρουσιάσεις.

 

 

 

 

 

 

Σύνταξη: Κυριακή Οικονόμου

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Εκπαιδευτικά
Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά