"Όμηρος και Ανατολή στο σταυροδρόμι του Αιγαίου. Ιστορία, Αρχαιολογία, Μυθολογία" Παρουσιάστηκε το βιβλίο του Ηλία Πετρόπουλου.

Με την εισήγηση του Μητροπολίτη Αλεξανδρούπολης κ.κ. Άνθιμου ξεκίνησε,  την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019, η παρουσίαση του Βιβλίου "Όμηρος και Ανατολή στο σταυροδρόμι του Αιγαίου. Ιστορία, Αρχαιολογία, Μυθολογία", που συνέγραψε ο Αναπληρωτής Καθηγητής του Δ.Π.Θ. κ. Ηλίας Πετρόπουλος. Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αλεξανδρούπολης στάθηκε στη σύγχρονη πολιτική σκηνή,  συνδέοντας τη διαχρονικότητα της Ιστορίας στο πέρασμα των αιώνων, δίνοντας σαφή δείγματα επανάληψης της Ιστορίας, αλλά και αντιμετώπισης διαχείρισης λεπτών ζητημάτων που αφορούν στα κοινωνικά Πολιτισμικά και Πολιτικά δεδομένα της κάθε εποχής, καλώντας τον αναγνώστη να διεισδύσει στο πόνημα του Ηλία Πετρόπουλου και να "διδαχθεί" από αυτό για τον ρόλο, τον τρόπο και την ενέργεια λειτουργίας της διεθνής σκηνής.

Η καταιγιστική  εισήγηση- ανάλυση,  από την  Καθηγήτρια Διδακτικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας του Δ.Π.Θ και Πρόεδρο του Τμήματος Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξείνιων Χωρών κα Μαρία Δημάση, έβαλε το στίγμα στο πόνημα του Ηλία  Πετρόπουλου, δημιουργώντας το συγκριτικό πλεονέκτημα στην λειτουργία και το ενδιαφέρον του αναγνώστη, δίνοντας καθοριστικά, λεπτομέρειες στην ερμηνεία των γεγονότων όπως αυτά διαδραματίστηκαν στην εποχή τους, επηρεάζοντας την ανθρώπινη σχέση και σκέψη,  μέχρι και σήμερα.

Η Δικηγόρος και Πρόεδρος του Δ.Σ. του Δήμου Τοπείρου κα. Ελένη Πολυχρονιάδου προσέγγισε το βιβλίο από κοινωνιολογικής κυρίως άποψης και έδωσε στο κοινό τους λόγους ουσιαστικής μελέτης του βιβλίου,  με τον κ. Ηλία Πετρόπουλο στο επιστέγασμα της εκδήλωσης να μιλά για τον τρόπο που ο Όμηρος δίνει απλόχερα διαχρονικά δείγματα προβληματισμού στη σύγχρονη κοινωνία.

Ακούστε την κα. Μαρία Δημάση.

Ακούστε την κα. Ελένη Πολυχρονιάδου.

Ακούστε τον κ. Ηλία Πετρόπουλο.Ηλίας

 

 

 

 

 

 

Σύνταξη: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Εκπαιδευτικά
Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά