Κ.Ζαγναφέρης: η δικαίωση για το μεγάλο αρδευτικό άργησε 11 χρόνια. Τώρα τρέχουμε.

 

Μετά τη δικαίωση στο ΣτΕ και το κόστος της 11χρονης καθυστέρησης, εξαιτίας των δικαστικών αγώνων για το μεγάλο αρδευτικό έργο της Ξάνθης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης, κ. Κωνσταντίνος Ζαγναφέρης, επισημαίνει ότι δεν πρέπει να χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος.

Χάθηκαν έντεκα μνημονιακά χρόνια για ένα έργο ζωτικής σημασίας για το Νομό, που ήδη βρισκόταν στο στάδιο έναρξης της υλοποίησης του, – και αυτό θα έχει οικονομικό κόστος καθώς αναμένεται να απαιτηθούν αποζημιώσεις από τις εταιρείες που είχαν αναλάβει- για να απορριφθούν οι λόγοι ακύρωσης του και τα επιχειρήματα που επικαλούνταν οι  περιβαλλοντικές οργανώσεις, υπογραμμίζει ο Αντιπεριφερειάρχης προσθέτοντας με έμφαση ότι η ταυτότητα του έργου, στο σύνολο των χαρακτηριστικών του, εξαρχής εστίαζε στην οικονομική, μέσω της ενδυνάμωσης του πρωτογενούς τομέα, αλλά και στην περιβαλλοντική παράμετρο: ‘ θυμηθείτε στην δεκαετία του 1950 τις αντιδράσεις που είχε προκαλέσει η δημιουργία του φράγματος στην Κερκίνη από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή και δείτε τον μοναδικό σημερινό υγροβιότοπο’, σημειώνει.

Ο Αντιπεριφερειάρχης μετά τη θετική έκβαση της υπόθεσης τονίζει ότι οι ενέργειες πρέπει να είναι ταχύτατες : ‘αμέσως μετά το πέρας των Θ.Λ.Ε θα καλέσουμε τον Ξανθιώτη νομικό που χειρίστηκε την υπόθεση, τον κ. Γεννάδιο, και όλους τους εκπροσώπους αρχών και φορέων του Νομού σε σύσκεψη ώστε από κοινού να  αποφασιστούν τα επόμενα βήματα και να στηριχθούν από όλους’, γνωστοποιεί και ενημερώνει ότι ο ίδιος θα θέσει και υπόψιν του προέδρου της Ν.Δ κ. Μητσοτάκη, κατά την αναμενόμενη επίσκεψη του στην περιοχή, το όλο θέμα.

Ακούστε τον Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης, κ.Κ.Ζαγναφέρη.

 

 

 

 

 

 

Σύνταξη: Κυριακή Οικονόμου

Μοντάζ: Χρήστος Τζανίδης

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Κοινωνικά
Πολιτικά
Τοπικά