Το δημογραφικό πρόβλημα και ειδικά της Θράκης, παρουσιάζει στο 11ο Παγκόσμιο Συνέδριο Θρακών, ο οικονομολόγος –συγγραφέας Α. Λαυρέντζος

Προσκεκλημένος των Ομοσπονδιών Θρακικού Ελληνισμού, ο οικονομολόγος, συγγραφέας και διδάσκων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, κ.Αναστάσιος Λαυρέντζος, θα είναι ένας εκ των πολλών διακεκριμένων εισηγητών της διοργάνωσης.

Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί 15 με 17 Μαρτίου, στις Φέρες του Έβρου με θέμα:’ Ιστορία και Πολιτισμός’ και κεντρικό μήνυμα ‘Η Θράκη και οι Θρακιώτες υπηρετούν στο διάβα των αιώνων αξίες, αρχές και ιδανικά’.

Το θέμα που θα παρουσιάσει ο κ. Λαυρέντζος εκτός από μείζον σε εθνικό, κοινωνικό, πολιτικό και οικονομικό επίπεδο,  είναι και εξαιρετικά επίκαιρο : ‘Το δημογραφικό πρόβλημα και ειδικά της Θράκης’.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Αναστάσιος Λαυρέντζος με το βιβλίο του ‘Σιωπηρή Άλωση’ από το 2016 αλλά και με το βιβλίο του ‘Η Θράκη στο μεταίχμιο’ από το 2013 , εστιάζει στο δημογραφικό αναλύοντας το σύνολο των παραμέτρων που το καθιστά ως το πρώτο προς επίλυση ζήτημα στη χώρα.

Τα επίσημα στοιχεία που παρουσίασε σήμερα στην ενημερωτική εκπομπή του δημοτικού ραδιοφώνου είναι συγκλονιστικά ως προς τη γιγάντωση της δημογραφικής συρρίκνωσης από τη δεκαετία του 1980 μέχρι και το 2017.

Ο ίδιος είχε κληθεί να παρουσιάσει το μέγεθος του δημογραφικού προβλήματος της χώρας στην επιτροπή της Βουλής των Ελλήνων που ανέλαβε να εξετάσει το θέμα, για το οποίο παρουσίασαν πρόσφατα τις προτάσεις τους, κυβέρνηση και κόμματα της αντιπολίτευσης.

Ο κ. Λαυρέντζος δεν αφήνει ασχολίαστες τις πολιτικές προτάσεις που ακούστηκαν και επιχειρηματολογεί ως προς το γιατί δεν θα αποδώσουν προτάσεις που ανακοινώθηκαν.

Στον αντίποδα αντιπροτείνει μοντέλα όπως της Γαλλίας-σ.σ: η Γαλλία διαθέτει υφυπουργείο για το δημογραφικό- αλλά και των Σκανδιναβικών χωρών , τα οποία εφαρμόστηκαν και έδωσαν μετρήσιμα θετικά αποτελέσματα.

Τέλος, γνωστοποίησε ότι σύντομα θα επισκεφθεί την Ξάνθη ενώ η επόμενη επίσκεψη του στην Θράκη θα είναι στις 24 Μαρτίου σε εκδήλωση για το δημογραφικό που διοργανώνει η Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως.

Ακούστε τη συνέντευξη.

 

 

 

 

Σύνταξη: Κυριακή Οικονόμου

Μοντάζ: Χρήστος Τζανίδης

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά