Η παρουσίαση του συνδυασμού Περιφερειακή Σύνθεση για την περιφέρεια Α.Μ.Θ , από τον επικεφαλής, Χ.Τοψίδη, στην Ξάνθη

Μια γενική θεώρηση των θέσεων και προθέσεων του παρουσίασε από την Ξάνθη ο υποψήφιος περιφερειάρχης Α.Μ.Θ , επικεφαλής του συνδυασμού ‘Περιφερειακή σύνθεση’, κ. Χριστόδουλος Τοψίδης, ανακοινώνοντας και δέκα ακόμη υποψήφιους συμβούλους.

Ο κ.Τοψίδης συνεχίζει τις παρουσιάσεις ανά περιφερειακή ενότητα με δημοσιογράφους από μέσα ενημέρωσης των Αθηνών–σ.σ: Θανάσης Λάλας στην Καβάλα, Νίκος Υποφάντης στην Ξάνθη- υπό μορφή συνεντεύξεων γενικής θεματολογίας με έμφαση στην εθνική οικονομία και τις αναπτυξιακές παραμέτρους  και με αμερικανικό μοντέλο επικοινωνιακού στησίματος.

Η εξειδίκευση των αδυναμιών, των προβλημάτων της Ξάνθης και της περιφέρειας και οι θέσεις του συνδυασμού του, μέσω των απαντήσεων που έδωσε ο κ. Τοψίδης , ακούστηκαν  από τις στοχευμένες ερωτήσεις, διαπιστώσεις και παρατηρήσεις του κοινού που παρέστη στην εκδήλωση.

Η βασική προτεραιότητα που πρόταξε ο κ. Τοψίδης είναι η ενίσχυση του επιχειρείν καθώς μίλησε για κινητροδότηση επιχειρήσεων, προφανώς με την έννοια της άσκησης πίεσης προς την κυβέρνηση. Εστίασε στην ισόρροπη τουριστική ανάπτυξη, στην εξωστρέφεια και την αξιοποίηση του γεωπολιτικού σκηνικού που διαμορφώθηκε στην Α.Μ.Θ, στη στήριξη του αγροδιατροφικού και του πρωτογενούς τομέα, στην κατοχύρωση των προϊοντων στις αγορές με brand name, υπογράμμισε ότι η υψηλή ανεργία στην περιοχή θα αντιμετωπιστεί μέσω της σύνδεσης της αγοράς εργασίας με την εκπαίδευση, σημείωσε ότι θα στελεχωθεί με εξειδικευμένο προσωπικό το γραφείο της περιφέρειας στις Βρυξέλες για την αξιοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων και δεσμεύθηκε ότι φέτος θα είναι η τελευταία χρονιά που η περιφέρεια Α.Μ.Θ θα κατέχει το θλιβερό ρεκόρ με το χαμηλότερο ΑΕΠ στη χώρα και ένα από τα χαμηλότερα σε επίπεδο Ε.Ε.

Τέλος, αναφέρθηκε στην στοχευμένη πάταξη του παραεμπορίου και στην ενίσχυση της κοινωνικής πολιτικής.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης υπήρχε διερμηνέας της νοηματικής γλώσσας.

Ακούστε αποσπάσματα από την παρουσίαση του συνδυασμού και τα ονόματα των δέκα νέων υποψηφίων του συνδυασμού που ανακοινώθηκαν.

 

 

 

 

 

Σύνταξη: Κυριακή Οικονόμου

Μοντάζ: Χρήστος Τζανίδης

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Κοινωνικά
Πολιτικά
Τοπικά