Μάθημα ανθρωπιάς και εθελοντισμού από το 12ο Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης/ Αύριο η 3η εθελοντική αιμοδοσία του σχολείου με τη συμπαράσταση των 5ου, 6ου, 9ου Νηπιαγωγείων και του Δημοτικού Σχολείου Εξοχής

Από τις 9:00 έως τις 14:00 , αύριο Τετάρτη, στο 12ο Δημοτικό Σχολείο- στην οδό Μαραθώνος 2  - διοργανώνεται η 3η  εθελοντική αιμοδοσία , αφιερωμένη στη μνήμη της εκλιπούσας δασκάλας Μαρίας Ιωσηφίδου, από το σύνολο της μαθητικής κοινότητας του σχολείου: το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, το Σύλλογο Διδασκόντων και φυσικά του μαθητές και μαθήτριες, οι οποίοι μυούνται στην έννοια του εθελοντισμού και της αιμοδοσίας.

Η εθελοντική αιμοδοσία έχει πλέον γίνει θεσμός για το σχολείο το οποίο βρίσκει και ένθερμους υποστηριχτές χρόνο με το χρόνο.

Φέτος στηρίζουν το 12ο Δημοτικό Σχολείο τα 5ο, 6ο και 9ο Νηπιαγωγεία της Ξάνθης μέσω του προγράμματος ‘Νοιάζομαι και δρω’. Χθες τα παιδάκια μοίρασαν στην κεντρική πλατεία της πόλης ενημερωτικά έντυπα για την αιμοδοσία καλώντας τους συμπολίτες να προσέλθουν στο ραντεβού αγάπης με το συνάνθρωπο.

Αύριο κατά τη διάρκεια της αιμοδοσίας, δίπλα στους γονείς, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές του 12ου Δημοτικού, θα βρίσκεται το Δημοτικό Σχολείο Εξοχής. Οι δάσκαλοι του σχολείου θα αιμοδοτήσουν και οι μαθητές του σχολείου θα μας αναμένουν όλους με το ‘αντίδωρο’ στο χέρι : τα παιδιά κατασκεύασαν με τα χεράκια τους αναμνηστικά δωράκια, τα οποία θα προσφέρουν στους αιμοδότες.

Οι πόρτες του σχολείου θα είναι ανοιχτές για όλους όσους μπορούν και επιθυμούν να αιμοδοτήσουν.

Σήμερα το πρωί , στην ενημερωτική εκπομπή του δημοτικού ραδιοφώνου,  μαθητές /τριες από όλα τα τμήματα της ΣΤ’ τάξης του 12ου Δημοτικού, συνοδευόμενοι από τη δασκάλα του σχολείου κ. Στέλλα Ευστρατίου, κάλεσαν όλους τους Ξανθιώτες  και τις Ξανθιώτισες να προσέλθουν στην αιμοδοσία αφού πρώτα ενημέρωσαν για όλα όσα πρέπει να γνωρίζει ένας αιμοδότης και συγκίνησαν με τα δυνατά τους μηνύματα.

Η κ. Ευστρατίου ευχαρίστησε τον δραστήριο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου για την αγαστή συνεργασία, έδωσε πληροφορίες για την αυριανή αιμοδοσία και συνεχάρη τα παιδιά για την εξαιρετική τους προετοιμασία.

Ακούστε μια συνέντευξη διαφορετική από τις άλλες, μια συνέντευξη για το συνάνθρωπο και το εθελοντισμό από τα άξια θαυμασμού Ξανθιωτάκια.

 

 

 

 

 

Σύνταξη: Κυριακή Οικονόμου

Μοντάζ: Χρήστος Τζανίδης

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Εκπαιδευτικά
Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά