Το βιβλίο γεωστρατηγικής του Γ.Μήτσιου ‘Το στοίχημα της Αναγέννησης – Η Ελλάδα σε ένα μεταβαλλόμενο κόσμο ‘ παρουσιάστηκε στην Ξάνθη

Το ενδιαφέρον των συμπολιτών που τίμησαν χθες με την παρουσία τους την εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου γεωστρατηγικής ‘Το Στοίχημα της Αναγέννησης’ του δημοσιογράφου, πολιτικού επιστήμονα, διεθνολόγου κ. Ιωάννη Μήτσιου, κέντρισαν με τις αναλύσεις τους ο συγγραφέας, ο ιδρυτής της τοπικής εφημερίδας ΕΜΠΡΟΣ, κ. Γιάννης Διαφωνίδης και ο πρόεδρος του Συλλόγου Εβριτών, κ. Απόστολος Πολυμένης.

Τα ερωτήματα αλλά και οι τοποθετήσεις που έγιναν, μετά το πέρας των σύντομων και περιεκτικών εισηγήσεων, έδωσαν την ευκαιρία να παραχθεί ένας ουσιαστικός διάλογος  ανάμεσα στο συγγραφέα, τους εισηγητές και το κοινό, για το μέλλον της Ελλάδας σε ένα μεταβαλλόμενο κόσμο.

Οι εισηγητές εστίασαν στην πρόταση του Γιάννη Μήτσιου για ένα σχέδιο εθνικής ανασυγκρότησης , μακρόπνοο και σίγουρα όχι διάρκειας ζωής τετραετίας – όσο δηλαδή μια κυβερνητική θητεία- που θα υλοποιηθεί με νέο πολιτικό ‘αίμα’ και θα αποτελέσει το δημιουργικό όραμα για το αύριο της Ελλάδας.

Ο συγγραφέας προτάσσει τα δυνατά στοιχεία της Ελλάδας , περιγράφει και ερμηνεύει τα διεθνή γεγονότα σε Ευρώπη, Η.Π.Α, Ρωσία, Κίνα, Βαλκάνια, την παγκοσμιοποίηση, το ρόλο των θρησκειών κ.α. αλλά και το ρόλο της χώρας μας μέσα σε αυτόν το μεταβαλλόμενο κόσμο.

Στην εκδήλωση παρέστησαν και απηύθυναν σύντομο χαιρετισμό ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης π. Αντώνιος Βούλκος , εκ μέρους του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ξάνθης με τον οποίο συναντήθηκε το πρωί της Δευτέρας ο κ. Μήτσιος –σ.σ: στις σελίδες του βιβλίου φιλοξενείται και η συγχαρητήρια επιστολή του Σεβασμιότατου για τη συγγραφική δουλειά του κ. Μήτσιου- αλλά αναχώρησε για την Αθήνα ώστε να παραστεί στην έκτακτη Ιερά Σύνοδο- και ο Δήμαρχος Ξάνθης, κ. Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος.

Ακούστε χαρακτηριστικά αποσπάσματα από τις εισηγήσεις των κ.κ. Διαφωνίδη και Πολυμένη αλλά και του συγγραφέα.

 

 

 

 

 

Σύνταξη: Κυριακή Οικονόμου

Μοντάζ: Χρήστος Τζανίδης

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά