Η πρόεδρος του συλλόγου συνταξιούχων πολιτικών δημοσίων υπαλλήλων ενημερώνει για τη συνάντηση των συνταξιουχικών σωματείων με τον Α.Τσίπρα/ Τι τους είπε για τα αναδρομικά

Δεν υπάρχουν δημοσιονομικά περιθώρια για την καταβολή των αναδρομικών στους συνταξιούχους, το δημοσιονομικό κόστος είναι υψηλό και η αφαίρεση των 63 δις έγινε στα δυο πρώτα μνημόνια , δήλωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας  στους εκπροσώπους των συνταξιουχικών οργανώσεων , με τους οποίους συναντήθηκε στις 30 Μαρτίου, παρουσία των υπουργών κα. Αχτσιόγλου  και κ. Πετρόπουλο.

Σε ότι αφορά την επαναφορά των δώρων και επιδόματος αδείας σε μόνιμη βάση, αυτό θα εξεταστεί στο επόμενο διάστημα , στον προϋπολογισμό του 2020, τους διεμήνυσε ο πρωθυπουργός προσθέτοντας ότι δεν μπορούν να δοθούν τώρα γιατί θα θεωρηθούν προεκλογικό δώρο.

Το κυρίαρχο αίτημα των συνταξιούχων όλων των ταμείων από ότι φαίνεται όχι μόνο συζητήθηκε στο κυβερνητικό επιτελείο αλλά έχουν ληφθεί και αποφάσεις.

Για τα αποτελέσματα της συνάντησης με τον κ.Τσίπρα ενημέρωσε τους συνταξιούχους της Ξάνθης, η Β’Αντιπρόεδρος της Π.Ο.Π.Σ και πρόεδρος του συλλόγου συνταξιούχων πολιτικών δημοσίων υπαλλήλων Ξάνθης , κ. Άννα Μπαλτζοπούλου.

 

Η κ. Μπαλτζοπούλου ανέγνωσε, στην ενημερωτική εκπομπή του δημοτικού ραδιοφώνου, το  δελτίο τύπου που εξέδωσε η ΠΟΠΣ – η Ομοσπονδία- για τη συνάντηση και τα θέματα τα οποία συζητήθηκαν.

Μπορεί το κυρίαρχο αίτημα των συνταξιούχων, οι οποίοι στην συντριπτική τους πλειοψηφία προσέφυγαν στη δικαιοσύνη με αγωγές καθώς οι περικοπές κρίθηκαν αντισυνταγματικές , να μην ικανοποιείται άμεσα , όμως υπήρξαν και ζητήματα που φαίνεται να επιλύονται, όπως η διαβεβαίωση του πρωθυπουργού ότι δεν θα ισχύσει η διάταξη για τη μείωση του αφορολόγητου από το 2020 αλλά και η αίσια έκβαση με το θέμα των συντάξεων χηρείας.

Ακούστε την κ. Α. Μπαλτζοπούλου.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σύνταξη: Κυριακή Οικονόμου

Μοντάζ: Χρήστος Τζανίδης

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Κοινωνικά
Πολιτικά
Τοπικά