Στην περιφέρεια Α.Μ.Θ περιοδεύει η υποψήφια ευρωβουλευτής της Ν.Δ Νίκη Τζαβέλα/ Ήταν εισηγήτρια για τα ενεργειακά στο συνέδριο του ΤΕΕ στη Ροδόπη

Γνωρίζει εξαιρετικά καλά –από την εποχή ακόμη του αγωγού Μπουργκάζ –Αλεξανδρούπολη- τις ενεργειακές προοπτικές της περιφέρειας Α.Μ.Θ, είναι οικονομολόγος, προέρχεται από το επιχειρείν, διετέλεσε βουλευτής αλλά και ευρωβουλευτής, μέχρι και το 2014. Είναι υποψήφια ευρωβουλευτής για τις ευρωεκλογές του Μαΐου, με το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ.

Ήταν εισηγήτρια για τα ενεργειακά στο συνέδριο του ΤΕΕ που πραγματοποιήθηκε χθες στη Ροδόπη και παρέμεινε στην περιοχή περιοδεύοντας στις Π.Ε. της Α.Μ.Θ, ώστε να επικοινωνήσει σε πολίτες, τοπικούς φορείς και αρχές τις προτάσεις του κόμματος της, της Ν.Δ, αλλά και την προσωπική της εμπειρία για τους τρόπους με τους οποίους δύναται η Α.Μ.Θ, να εισέλθει σε τροχιά αναπτυξιακής επανεκκίνησης.

Η κ. Τζαβέλα, περιέγραψε μια στοχευμένη και επικαιροποιημένη αναπτυξιακή πρόταση για την Α.Μ.Θ, συνολικά για όλη την περιφέρεια αλλά και ανά περιφερειακή ενότητα, εστιάζοντας στο ενεργειακό πρόσημο, στην αξιοποίηση των λιμανιών και στην ανάπτυξη –γύρω από τους προαναφερόμενους άξονες- επιχειρηματικών δραστηριοτήτων.

Έκανε λόγο για μια χαμένη τετραετία που δεν επέτρεψε λόγω ιδεοληψιών της κεντρικής διοίκησης, όπως είπε, να προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση των περιφερειακών λιμανιών και πρωτίστως του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης.

Αναφερόμενη, τέλος, στον τρόπο με τον οποίο επιχειρεί να επιλύσει καίρια ζητήματα η Ε.Ε., σημείωσε ότι επιβάλλεται η δημιουργία ενός κοινού ευρωπαϊκού υπουργείου οικονομικών καθώς το νόμισμα είναι κοινό, αλλά και η κοινή διαχείριση κρίσεων, όπως για παράδειγμα το προσφυγικό.

Ακούστε την κ. Τζαβέλα.

 

 

 

 

 

Σύνταξη: Κυριακή Οικονόμου

Μοντάζ: Χρήστος Τζανίδης

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Κοινωνικά
Πολιτικά
Τοπικά