Η Θράκη στο χάρτη του πεζοπορικού τουρισμού της Ευρώπης/ Λυδία Καρρά –Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος καλούν στα εγκαίνια, το Σάββατο, στην κεντρική πλατεία

Σημείο επιλογής καθίσταται και επίσημα για τους λάτρεις του πεζοπορικού τουρισμού της Ευρώπης το μονοπάτι Nestos-Rodopi Trail, μήκους 70 χλμ, το οποίο πιστοποιείται ως ένα από τα 15 καλύτερα ποιοτικά μονοπάτια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το Σάββατο 8 Ιουνίου, στις 18:30, σε μια ανοιχτή για το ευρύ κοινό εκδήλωση στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης.

Η πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, κ. Λυδία Καρρά, και ο Δήμαρχος κ. Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος κάλεσαν τους Ξανθιώτες στην εκδήλωση του Σαββάτου κατά την οποία θα γίνουν τα εγκαίνια του Μονοπατιού, θα τοποθετηθεί εκ μέρους του χορηγού, που είναι το ίδρυμα Σ.Νιάρχος, ο νομικός σύμβουλος του Ιδρύματος και μέλος του Δ.Σ., κ. Γιώργος Αγουρίδης, θα απονεμηθεί η πιστοποίηση Leading Quality Trails-Best of Europe  από τον αντιπρόεδρο της Πανευρωπαϊκής Ομοσπονδία Πεζοπόρων, κ. Armand Ducornet , και αμέσως μετά η παρουσίαση, από τους αρχιτέκτονες που αναστήλωσαν το Νερόμυλο Πρέσπας, της πρότασης τους για την πρότυπη αναστήλωση του Νερόμυλου στον Κόσυνθο.

Η εκδήλωση είναι πλαισιωμένη από ένα πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τη συμμετοχή του Λυκείου Ελληνίδων, του συγκροτήματος ‘Καλντερίμι’ και την προβολή του ντοκυμαντέρ ‘Ξάνθη –Αρχόντισσα του Βορρά’ της κ. Λ.Καρρά.

Μιλώντας στην ενημερωτική εκπομπή του δημοτικού ραδιοφώνου η κ. Λυδία Καρρά, υπενθύμισε πως πρωτοξεκίνησε και για ποιους λόγους το πρόγραμμα ‘Μονοπάτια Πολιτισμού’– πρώτη προτεραιότητα ήταν η συγκράτηση του πληθυσμού με την ανάγκη επιχειρηματικών δράσεων που δημιουργούνται -, στάθηκε στην εξαιρετική συνεργασία της Εταιρείας με το Δήμο αλλά και όλους όσους συνέβαλλαν στην επιτυχή έκβαση (αναφέρθηκε ονομαστικά σε όλους) , ανέφερε ένα προς ένα τα θεαματικά μετρήσιμα αποτελέσματα που έχουν ήδη αποτυπωθεί σε περιοχές της χώρας όπου ξεκίνησε μέσω των μονοπατιών ο πεζοπορικός τουρισμός καθώς και τα αποτελέσματα από την αναστήλωση του Νερόμυλου Πρέσπας.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος, κ. Δημαρχόπουλος, υπενθύμισε πως πρωτοξεκίνησε η συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία και με στόχο την ανάδειξη του περιβαλλοντικού, αρχαιολογικού και πολιτιστικού πλούτου της περιοχής, τη στοχευμένη και σταθερή επισκεψιμότητα αλλά και την κινητροδότηση του ντόπιου πληθυσμού να μείνει και να εργαστεί στον τόπο του. Ευχαρίστησε τις υπηρεσίες και τα στελέχη του Δήμου για την εξαιρετική δουλειά τους εδώ και 2,5 χρόνια και κάλεσε τους Ξανθιώτες να προσέλθουν και να ενημερωθούν για τα νέα δεδομένα που δημιουργεί το όλο εγχείρημα αλλά και για το δεύτερο βήμα της συνολικής προσπάθειας, την αναστήλωση του Νερόμυλου στον Κόσυνθο.

Ακούστε τις συνεντεύξεις.

 

 

 

 

 

 

 

 

Σύνταξη: Κυριακή Οικονόμου

Μοντάζ: Χρήστος Τζανίδης

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Αθλητικά
Εκπαιδευτικά
Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά