Η διαμαρτυρία για την ασφαλτόστρωση της "Θηλιάς" στην Ξάνθη. Η Περιφέρεια ΑΜΘ πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της, δηλώνουν οι διοργανωτές.

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση ενημέρωσης της κοινής γνώμης αλλά και διαμαρτυρίας για το θέμα της ασφαλτόστρωσης της Θηλιάς, που διοργάνωσαν σήμερα,  Δευτέρα 10 Ιουνίου, στις 19:00, στην κεντρική πλατεία Ξάνθης, ο ποδηλατικός σύλλογος Ξάνθης ‘Ο ΠΗΓΑΣΟΣ’ , ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Ξάνθης και ο Π.Α.Σύλλογος Xanthi Runners.

Στην εκδήλωση ανταποκρίθηκαν ακόμη περισσότεροι σύλλογοι, που είτε οργανωμένα, είτε με τα μέλη τους συμμετείχαν στη συγκέντρωση και ψήφισαν δια βοής μαζί με όλη την κοινωνία της Ξάνθης το ψήφισμα που πρότειναν οι διοργανωτές και αμέσως μετά θυροκόλλησαν στην περιφερειακή ενότητα Ξάνθης πραγματοποιώντας πορεία που επέστρεψε στην κ. Πλατεία από την 28ης Οκτωβρίου.

Ακούστε το ψήφισμα: 

 

 

Το ψήφισμα που εγκρίθηκε διά βοής:
 
Ψήφισμα διαμαρτυρίας ενάντια στην ασφαλτόστρωση τμήματος του δασικού δρόμου Ι. Μ. Παναγίας Καλαμούς – Κενταύρου (θέση Θηλιά)
Εμείς οι πολίτες της Ξάνθης δηλώνουμε απερίφραστα την αντίθεσή μας στους σχεδιασμούς της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και του Δασαρχείου Ξάνθης για την ασφαλτόστρωση του δασικού δρόμου της Θηλιάς.
 
Το παραπάνω, αμφιβόλου σκοπιμότητας, έργο θα αποτελέσει μια καταστροφική επέμβαση σε μια περιοχή εξαιρετικού φυσικού κάλλους, την οποία επισκέπτονται καθημερινά εκατοντάδες  συμπολίτες μας για να αθληθούν και να ψυχαγωγηθούν είτε ατομικά είτε μέσα από τη συμμετοχή τους στις ήπιες δραστηριότητες αθλητικών και φυσιολατρικών συλλόγων της περιοχής, θα αλλοιώσει την ιδιαίτερη ομορφιά του περιαστικού δάσους και θα υποβαθμίσει και σε αυτό τον τομέα την ποιότητα ζωής των Ξανθιωτών.

Απαιτούμε από την Περιφέρεια και το Δασαρχείο να εισακούσουν τις δικαιολογημένες αντιδράσεις μας και να ακυρώσουν αυτό το έργο, δίνοντας με τον τρόπο αυτό στους τωρινούς αλλά και στους μελλοντικούς κατοίκους της Ξάνθης τη δυνατότητα να συνεχίσουν να απολαμβάνουν ένα από τα συγκριτικά πλεονεκτήματα αυτής της πόλης.

 

 

 

 

Σύνταξη: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Αθλητικά
Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά