Ο Χ. Γκίγκης στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ξάνθης. Δράσεις και αποτελέσματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ξάνθης

Ο Επιπυραγός Χρήστος Γκίγκης, Αναπληρωτής Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ξάνθης, φιλοξενήθηκε σήμερα στην Ενημερωτική εκπομπή του Ραδιοφωνικού σταθμού του Δήμου Ξάνθης "Τα Νέα της Πόλης". Αφορμή ο επιτυχής συντονισμός και ως αποτέλεσμα, η κατάσβεση  της πυρκαγιάς στο Αχλαδόβουνο τη Δευτέρα 22 Ιουλίου 2019.

Ο κ. Χρήστος Γκίκης αναφέρθηκε στις ενέργιες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών από την Πυροσβεστική Υπηρεσία και  μας έδωσε χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τα όσα θα πρέπει να γνωρίζουμε για την αντιμετώπιση μια πυρκαγιάς σε αστικό ή αγροτικό περιβάλλον και βέβαια σχετικά με τη σωστή ενημέρωση των αρχών για την εκδήλωση πυρκαγιάς, καθώς ο άμεσος χρόνος αντίδρασης λειτουργεί λυτροτικά στην κατάσβεση.

Ακούστε τον:

 

Η πυρκαγιά στο Αχλαδόβουνο τη Δευτέρα 22 Ιουλίου 2019.

Στις  14:40΄ ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία  για πυρκαγιά στη δασική περιοχή Αχλαδόβουνο .

Διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για πυρκαγιά, σε δύσβατη περιοχή, που έκαιγε χορτολιβαδική και δασική έκταση.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία  επενέβη με συνολικά με 12 Πυροσβεστικά οχήματα (4 υδροφόρα, 8 βοηθητικά)  και 36 Πυροσβέστες και έσβησε την πυρκαγιά, η οποία πρόλαβε να επεκταθεί σε έκταση δεκαπέντε στρεμμάτων.

Λόγω του δύσβατου της περιοχής και των μεγάλων κλίσεων του εδάφους, συνέδραμαν στην κατάσβεση 2 Πυροσβεστικά αεροπλάνα καθώς κι ένα Πυροσβεστικό ελικόπτερο. 

  

 

 

 

 

 

 

 

Σύνταξη: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Μοντάζ: Χρήστος Τζανίδης

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Εκπαιδευτικά
Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά