Χ. Δημαρχόπουλος: Η Ρουμανία μας δίνει μηνύματα ενδιαφέροντος σε τουρισμό και πολιτισμό.

Η επίσκεψη της αποστολής του Δήμου Ξάνθης με επικεφαλής τον Δήμαρχο Ξάνθης στον Δήμο Campulung της Ρουμανίας και οι σχέσεις που εξελίσσονται μεταξύ των δύο Δήμων σε πολλά επίπεδα και κυρίως στον πολιτισμό και τον τουρισμό, η εγκατάσταση LED στον Δημοτικό Φωτισμό, άμεσα, η εξέλιξη των εργασιών και η πιστοποίηση επιπλέον δύο παιδικών χαρών, όπως και τα έργα ασφαλτόστρωσης σε οδούς του Δήμου Ξάνθης, ήταν μερικά από τα θέματα που προσεγγίσαμε στη σημερινή ενημερωτική εκπομπή, συνομιλώντας με τον Δήμαρχο Ξάνθης κ. Χαράλαμπο Δημαρχόπουλο.

Ο Δήμαρχος αποκάλυψε στην εκπομπή οτι ο Δήμος Campulung έχει ήδη πάρει απόφαση δια του Δημοτικού Συμβουλίου για πρόταση Αδελφοποίησης με το Δήμο Ξάνθης και όταν αυτή διαβιβαστεί αρμοδίως θα λάβει την απάντηση του σώματος του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης. Εξάλλου καθ όλη τη διάρκεια του χρόνου αρκετοί Ρουμάνοι επισκέπτονται την Ξάνθη με επίκεντρο τόσο τις Γιορτές Παλιάς Ξάνθης όσο και το "Ξάνθη,  Πόλις Ονείρων" μουσικών σχολείων,  που λειτουργούν ως θεσμοί ενισχυτικά στην εξωστρέφεια της περιοχής και στην προσέλκυση επισκεπτών. Σχετικά με την εκτέλεση έργων και εργασιών σε όλη την επικράτεια του Δήμου Ξάνθης ο κ Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος μίλησε για την ωρίμαση των διαδικασιών όσο αφορά στα χρονοδιαγράμματα που απαιτούνται και έτσι συγκυριακά έχουμε κατά αυτήν την περίοδο τις δράσεις και τις δραστηριότητες αυτές.

Οι διαδικασίες ολοκληρώνονται μετά από συγκεκριμένα χρονικά πλαίσια που προβλέπονται στην Νομοθεσία και έτσι κάποια στιγμή το αποτέλεσμα είναι φανερό και στα μάτια των πολιτών με τις ενέργειες που εξελίσσονται. 

Ακούστε τον Δήμαρχο Ξάνθης κ. Χαράλαμπο Δημαρχόπουλο.

 

 

 

 

 

 

Σύνταξη: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Μοντάζ: Χρήστος Τζανίδης

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τεχνολογία
Τοπικά