Κ.Ζαγναφέρης: Επιδίωξη και στόχος για τις εκδηλώσεις του φεστιβάλ VIA EGNATIA, η ποιότητα/ Πως αποτιμά την έναρξη της θητείας της νέας κυβέρνησης και τι εκτιμά για την επόμενη θητεία και των δυο βαθμών αυτοδιοίκησης

Ο μεγάλος Έλληνας μουσικοσυνθέτης Μίμης Πλέσσας είναι ο πρωταγωνιστής των εκδηλώσεων του φεστιβάλ Via Egnatia της Αντιπεριφέρειας Ξάνθης, το οποίο φέτος θα πραγματοποιηθεί από τις 23 έως τις 25 Αυγούστου.

Οι εκδηλώσεις ξεκινούν την Παρασκευή, 23 Αυγούστου, στο θερινό δημοτικό θέατρο, με τη θεατρική παράσταση “Η σιωπή δεν είναι χρυσός” του Μαυρίκιου Μαυρικίου, με τον Πασχάλη Τσαρούχα, στις 21:00. Το έργο πραγματεύεται τον εκφοβισμό.

Την επόμενη ημέρα, το Σάββατο 24 Αυγούστου, στις 10:15 το πρωί στο Λιμνίο, ο Σκακιστικός όμιλος Ξάνθης διοργανώνει σκακιστικό τουρνουά.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας , στις 21:00, στο Λιμνίο η συναυλία με το Μίμη Πλέσσα. Μαζί με το μεγάλο συνθέτη εμφανίζονται οι Σοφία Βόσσου, Αντώνης Λουδάρος, Μαυρίκιος Μαυρικίου και  Χρύσπα.

Την Κυριακή 25 του μήνα, στο Λιμνίο , αναβίωση θερινού κινηματογράφου, στις 21:00, σε συνεργασία με τη ΦΕΞ.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης, κ. Κωνσταντίνος Ζαγναφέρης , απηύθυνε-και μέσα από την ενημερωτική εκπομπή του δημοτικού ραδιοφώνου- ανοιχτή δημόσια πρόσκληση προς όλες και όλους να τιμήσουν με την παρουσία τους τις εκδηλώσεις, η είσοδος στις οποίες για το κοινό είναι δωρεάν.

Στόχος της Αντιπεριφέρειας για το φεστιβάλ, τόνισε, είναι η ποιότητα του συνόλου των εκδηλώσεων : θέταρο, κινηματογράφος, σκάκι, και φυσικά η συναυλία με τον Μ.Πλέσσα, έναν μεγάλο δημιουργό που μεσουρανεί στην ελληνική μουσική σκηνή εδώ και 60 χρόνια.

Εντωμεταξύ , την Πέμπτη 22 Αυγούστου , στο πλαίσιο του φεστιβάλ VIA EGNATIA, και με δεδομένο το τέλος της πενταετούς θητείας του κ. Ζαγναφέρη στην Αντιπεριφέρεια Ξάνθης, διοργανώνεται αποχαιρετιστήρια βραδιά, στον Πολυχώρο Τέχνης και Σκέψης ‘Οικία Μ.Χατζηδάκι’, στις 21:00 το βράδυ.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι στην έναρξη της συνομιλίας μας με τον κ. Ζαγναφέρη, ο αντιπεριφερειάρχης υποστήριξε ότι η επόμενη θητεία για την αυτοδιοίκηση , και στις Περιφέρειες  και στους Δήμους, θα είναι δύσκολη καθώς ο ίδιος εκτιμά- με βάση την εμπειρία του- ότι  οι διορθωτικές ρυθμίσεις που έγιναν από τη νέα κυβέρνηση δεν θα μπορέσουν να δώσουν διεξόδους στα αδιέξοδα που δημιούργησε ο ‘Κλεισθένης’. Αποτιμώντας πάντως τις πρώτες ενέργειες από πλευράς της νέας κυβέρνησης, σημείωσε ότι παρουσιάζει μια δυναμική που μόνο θετική μπορεί να χαρακτηριστεί στην έναρξη της θητείας της.

Ακούστε τον κ. Κ.Ζαγναφέρη.

 

 

 

 

 

 

 

Σύνταξη: Κυριακή Οικονόμου

Μοντάζ: Χρήστος Τζανίδης

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Κοινωνικά
Πολιτικά
Πολιτιστικά
Τοπικά