Envolve - Επόμενος Σταθμός: Επιχειρηματικότητα με στάση σήμερα στην Ξάνθη/ Στόχος η υποστήριξη της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας/ Στις 19:00, στο Xanthi Tech Lab

 

To Envolve Entrepreneurship, με αφετηρία τη Δ.Ε.Θ στη Θεσσαλονίκη στην οποία συμμετέχει ενεργά, επισκέπτεται πόλεις ανά την Ελλάδα, ανάμεσα τους και η Ξάνθη με σκοπό την αναζήτηση και στήριξη δραστηριοτήτων στις τοπικές κοινωνίες που αφορούν την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία

Στις συναντήσεις αυτές, πέρα από νέους και υφιστάμενους επιχειρηματίες,  θα συμμετέχουν φορείς και θεσμικοί εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, της ακαδημαϊκής κοινότητας, των εμπορικών επιμελητηρίων, καθώς και άλλων επαγγελματικών οργανώσεων. Επίκεντρο των συναντήσεων αυτών είναι η μεταφορά γνώσεων, εργαλείων και καλών πρακτικών από τη σκηνή της νεοφυούς επιχειρηματικότητας. Παράλληλα, σκοπός είναι η προώθηση της επικοινωνίας και των συνεργειών μεταξύ των διαφορετικών τοπικών φορέων και επιχειρηματιών.

Η ελληνική ομάδα του Envolve επισκέπτεται την πόλη της Ξάνθης σήμερα, Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου, ενώ η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στη Δημοτική Βιβλιοθήκης Ξάνθης στο χώρο του Xanthi Tech Lab, στις 19:00.  Θα παρουσιάσουν επίσης τις δράσεις τους το Mindspace Xanthi, καθώς και το 1ο TedxDUTH που πραγματοποιείται στην περιφέρεια ΑΜΘ.

Καθώς πλησιάζει η 1η Οκτωβρίου, η οποία είναι καταληκτική ημερομηνία αιτήσεων για το διαγωνισμό Envolve Award Greece 2019, το Envolve αναζητά νέους ή υφιστάμενους επιχειρηματίες που χρειάζονται υποστήριξη στη δημιουργία ή την ανάπτυξη των εγχειρημάτων τους. Οι συμμετέχοντες  των συναντήσεων «Επόμενος Σταθμός: Επιχειρηματικότητα» θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν αναλυτικά για τους τρόπους που μπορούν να επωφεληθούν από το Envolve, καθώς και για τη διαδικασία της αίτησης στο πρόγραμμα βράβευσης.

Πέρυσι, το ταξίδι του οργανισμού παρακολούθησαν εκατοντάδες συμμετέχοντες σε 17 πόλεις της Ελλάδας, όπου συζήτησαν για την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία στη χώρα μας, ανέδειξαν τις τοπικές επιχειρηματικές δραστηριότητες και εξέφρασαν τους προβληματισμούς τους.

Σε αυτό συνέβαλαν έμπρακτα και οι περισσότεροι από 50 ομιλητές, οι οποίοι μοιράστηκαν τις γνώσεις και την εμπειρία τους, τόσο σε θέματα επιχειρηματικότητας, όσο και καινοτομίας.

Από τους συνολικά 8 νικητές του Envolve Award Greece 2018, αναδείχθηκαν 5 νικητές που εδρεύουν στην περιφέρεια.

Ο κ. Αλέξανδρος Νούσιας, Διευθυντής του Envolve Entrepreneurship στην Ελλάδα, μίλησε στην ενημερωτική εκπομπή του δημοτικού ραδιοφώνου για τη σημερινή ‘στάση’ στην Ξάνθη, εξήγησε τους λόγους για τους οποίους από το 2012- στην ‘καρδιά ‘ δηλαδή της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα- ενεργοποιήθηκε η συγκεκριμένη πρωτοβουλία στη χώρα μας, ανέλυσε τους τρεις βασικούς πυλώνες της αποστολής του Envolve που είναι α) η εκπαίδευση, στην οποία εντάσσεται και ενημέρωση ανά την Ελλάδα, β) οι πόροι, καθώς παρέχεται χρηματοδότηση για να στηθούν με έναν σύγχρονο, ευέλικτο και λειτουργικό τρόπο οι καινοτόμες επιχειρήσεις που διακρίνονται και γ) τα βραβεία, τα οποία είναι η κύρια πηγή ενθάρρυνσης του επιχειρείν αλλά και η ‘πύλη’ για την υλοποίηση των καινοτόμων επιχειρηματικών ιδεών.

Συστήνοντας το Envolve Entrepreneurship στους ακροατές της εκπομπής, επεσήμανε ότι  είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός στήριξης της επιχειρηματικότητας, που ιδρύθηκε από το Libra Group και παρέχει πόρους, εκπαίδευση και προγράμματα βράβευσης για τη νεοφυή επιχειρηματικότητα παγκοσμίως. Ο οργανισμός ενσωματώνει το πρώην Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας (ΗΕΑ) και το Αμερικανικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας (ΑΕΑ) – προγράμματα τα οποία έχουν αναδείξει 43 νικητές από το 2012, υποστηρίζοντας τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδας και των Η.Π.Α. To Envolve στοχεύει στη δημιουργία μιας παγκόσμιας κοινότητας όπου όλοι οι επιχειρηματίες μπορούν να ευημερήσουν και να αναπτυχθούν, και στοχεύει στην ανάπτυξη και καλλιέργεια επιχειρηματικών οικοσυστημάτων, διασφαλίζοντας την άμεση διαθεσιμότητα υπηρεσιών επιχειρηματικής στήριξης σε όλους τους επιχειρηματίες.

Ο κ. Νούσιας κάλεσε τους επιχειρηματίες της Ξάνθης να παρακολουθήσουν τη σημερινή εκδήλωση, να ενημερωθούν για το διαγωνισμό και να δηλώσουν συμμετοχή αλλά και να αξιοποιήσουν τη δυνατότητα που τους παρέχει το Envolve να κάνουν πράξη τις καινοτόμες ιδέες τους.

Ακούστε τον κ. Α.Νούσια.

 

 

 

 

 

 

 

 

Σύνταξη: Κυριακή Οικονόμου

Μοντάζ: Χρήστος Τζανίδης

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Εκπαιδευτικά
Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά