Walk For Freedom στην Ξάνθη: Μια σιωπηλή πορεία για τα εκατομμύρια θύματα εμπορίας ανθρώπων, το Σάββατο στην Ξάνθη/Διοργανώνουν Europe Direct Ξάνθης και Α21

Με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα κατά της Εμπορίας Ανθρώπων, το Σάββατο 19 Οκτωβρίου, το Europe Direct Ξάνθης και η διεθνής μη κερδοσκοπική εταιρεία Α21, καλούν τους Ξανθιώτες να περπατήσουν όλοι μαζί για την Ελευθερία.

Το ίδιο θα γίνει σε 12 πόλεις της Ελλάδας και σε άλλες 50 χώρες του κόσμου. Φέτος η Ξάνθη συμμετέχει για πρώτη φορά.

Οι διοργανωτές πληροφορούν ότι: ‘Σήμερα υπάρχουν περισσότερα θύματα εμπορίας ανθρώπων στον κόσμο από οποιαδήποτε άλλη στιγμή στην ιστορία. Σε 40 εκατομμύρια υπολογίζονται οι άνθρωποι που ζουν σε συνθήκες σύγχρονης δουλείας (Global Estimates of Modern Slavery, 2018).’

Η υπεύθυνη πληροφόρησης και επικοινωνίας του Europe Direct Ξάνθης, κ. Ζωή Βαμβακά, μιλώντας στην ενημερωτική εκπομπή του δημοτικού ραδιοφώνου, κάλεσε τους συμπολίτες να ανταποκριθούν στην πρόσκληση και να ενώσουν τη φωνή τους μαζί με όλους τους συμμετέχοντες κατά της ανθρώπινης εκμετάλλευσης.

Όπως τόνισε η κ. Βαμβακά, το Walk For Freedom δεν είναι μια πορεία διαμαρτυρίας, αλλά μια δράση στην οποία τα άτομα περπατούν σε μια σειρά σιωπηλά, εκπροσωπώντας τα εκατομμύρια ανδρών, γυναικών και παιδιών που βρίσκονται σήμερα παγιδευμένοι στα “δίχτυα” του οργανωμένου εγκλήματος. Μεμονωμένα άτομα και φορείς κοινωνικής προσφοράς καλούνται να πάρουν μέρος και να ενώσουν τις δυνάμεις τους με στόχο να σπάσει η αλυσίδα της εκμετάλλευσης. H δράση αποτελεί μια ευκαιρία για την πόλη της Ξάνθης να πάρει θέση ενάντια στο αόρατο αυτό έγκλημα στο οποίο καθένας μας είναι συμμέτοχος, έστω και άθελά του.

Η συγκέντρωση των συμμετεχόντων θα ξεκινήσει το Σάββατο 12 Οκτωβρίου, στις 11:00 π.μ. στην πλατεία Ελευθερίας.

Η συμμετοχή στη δράση είναι δωρεάν και ανοιχτή προς όλους. Οι συμμετέχοντες καλούνται να φορούν ένα οποιοδήποτε  μαύρο μπλουζάκι ή εφόσον επιθυμούν να στηρίξουν τη δράση της Α21, να αγοράσουν ένα T-shirt της Α21 που θα υπάρχει διαθέσιμο στο χώρο συνάντησης, στη συμβολική τιμή των 2 ευρώ.

Ακούστε την κ. Ζ.Βαμβακά.

 

 

 

 

 

 

 

 

Σύνταξη: Κυριακή Οικονόμου

Μοντάζ: Χρήστος Τζανίδης

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά