"Το σπίτι της σκιάς", η μοναδική, τουλάχιστον για τον Ελλαδικό χώρο, έκθεση στην Ξάνθη. Πόλος έλξης για τον επισκέπτη.

 

www.vaitsis.com

Ο Τριαντάφυλλος Βαΐτσης σήμερα, αποδεχόμενος την πρόσκλησή  μας, ήρθε στους ραδιοθαλάμους του Ραδιοφώνου του Δήμου Ξάνθης,  για να «φωτίσει» τους δρόμους της σκιάς, άλλες φορές αφήνοντας το φως να περάσει και άλλες εμποδίζοντάς το να εμφανισθεί.

Η δημιουργός της σκιάς στην Ξάνθη, αποφάσισε υπερπηδώντας πολλά ζητήματα, να δημιουργήσει στην Παλιά Πόλη της Ξάνθης και συγκεκριμένα στην Ορφέως 33, το Σπίτι της Σκιάς « The house of Shadow» και να δώσει μια προστιθέμενη αξία στην Πόλη, καθώς εκτός της ουσιαστικής δημιουργικής παρέμβασης του στον πολιτισμό, είναι ένας χώρος που στο παρόν τουλάχιστον δεν υπάρχει δεύτερος στον Ελλαδικό χώρο.

Η δουλειά του Τριαντάφυλλου Βαΐτση «μιλάει» από μόνη της, όταν όμως ακούσει και τον δημιουργό να «εξηγεί» τα έργα του, το κάνει στο στέκι καθημερινά με την ψυχή του,  αναπτύσσεται μια ασυνήθιστη διαδραστική επικοινωνία  με τον παρατηρητή του έργου, με το έργο και με το Δημιουργό.

Από την πρώτη στιγμή που επισκεφθήκαμε την Έκθεση και ήρθαμε σε επαφή με απόλυτη απλότητα ο Τριαντάφυλλος Βαΐτσης μας μίλησε για ένα ένα τα έργα του και η συζήτηση που αναπτύχθηκε φάνηκε ότι δεν θα μπορούσε  να κινηθεί σε στερεότυπα και σε καμιά περίπτωση να τελειώσει, να ολοκληρωθεί….. αυτό δεν είναι μόνο τάλαντο του δημιουργού, αλλά πηγάζει νομίζουμε από την ίδια την φύση των έργων.

Σε κάθε περίπτωση η μοναδική αυτή έκθεση για την Ελλάδα και για την ευρύτερη περιοχή,  αποτελεί σημείο αναφοράς και μια μοναδική ευκαιρία για τον επισκέπτη να αποκτήσει καταρχήν την εμπειρία αυτή. Όλα τα υπόλοιπα έρχονται από μόνα τους ….

Περισσότερα στο http://www.vaitsis.com/  που αξίζει πραγματικά να επισκεφθείτε. Σε καμία περίπτωση βέβαια αυτό που θα δείτε δεν μπορεί να αναπληρώσει την επί τόπου  εμπειρία που μπορείτε να έχετε.

Ακούστε τον Τριαντάφυλλο Βαΐτση και τον ευχαριστούμε από την καρδιά μας για τη Δημιουργική του διάθεση και για την προσφορά του στην Ξάνθη.

 

30.06.14 Τριαντάφυλλος Βαΐτσης by Radio899 on Mixcloud

 
Εκπαιδευτικά
Καλλιτεχνικά
Κοινωνικά
Πολιτιστικά