Ο Γ.Χατζηθεοδώρου στο δημοτικό ραδιόφωνο για την ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ και για το Δήμο Ξάνθης

 

-Ικανοποίηση για την εγγραφή νέων μελών στη Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης, δημιουργική αντιπολίτευση στο Δημοτικό Συμβούλιο

 

Η ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και η λειτουργία της τοπικής αυτοδιοίκησης, με τις αλλαγές που επέφερε με νομοθετικές ρυθμίσεις για την κυβερνησιμότητα των Δήμων η κυβέρνηση, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνέντευξης  που παραχώρησε στο δημοτικό ραδιόφωνο ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΑΝΘΗ”, Γιώργος Χατζηθεοδώρου.

Ο κ. Χατζηθεοδώρου κάλεσε τους Ξανθιώτες και τις Ξανθιώτισσες στην ανοιχτή πολιτική εκδήλωση που διοργανώνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ,  τη Δευτέρα 25 Νοεμβρίου στις 19:30, στο Π του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, με ομιλητές  το μέλος της Π.Γ του κόμματος κ. Ρένα Δούρου και τον εκπρόσωπο της προοδευτικής συμμαχίας κ. Στέργιο Καλπάκη.

Υπενθύμισε ότι είναι η τρίτη κατά σειρά πολιτική εκδήλωση μετά τις εκλογές και εντάσσεται στο πλαίσιο της πολιτικής απόφασης του ΣΥΡΙΖΑ να διευρύνει τη στελεχιακή του βάση, ενόψει και του Συνεδρίου που θα πραγματοποιηθεί μέσα στο 2020 και ενημέρωσε ότι μέσα στο Δεκέμβριο αναμένεται και η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην Ξάνθη.

Ο κ. Χατζηθεοδώρου τόνισε ότι στην Π.Ε. Ξάνθης οι ηλεκτρονικές εγγραφές νέων μελών ξεπέρασαν μέχρι σήμερα κάθε προσδοκία, δίνοντας τη δυνατότητα στην Νομαρχιακή Επιτροπή να λειτουργήσει μια ακόμη οργάνωση μελών στη Δημοτική Ενότητα Σταυρούπολης ενώ ενισχύθηκαν συνολικά οι οργανώσεις μελών του κόμματος σε όλους τους Δήμους του Νομού.

Γνωστοποίησε ότι με απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος εντάχθηκαν στα μέλη των Νομαρχιακών Επιτροπών οι υποψήφιοι βουλευτές που δεν εκλέχθηκαν καθώς και μέλη της Προοδευτικής Συμμαχίας. Για δε τη συζήτηση που προκλήθηκε με τις παραιτήσεις μελών της Νομαρχιακής Επιτροπής Ξάνθης μετά τις εκλογές, υπογράμμισε ότι οι θέσεις καλύφθηκαν από τα αναπληρωματικά μέλη και το όργανο διευρύνθηκε σύμφωνα με την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής, προσθέτοντας με έμφαση:’ αν οι πολίτες της Ξάνθης δεν αναγνώριζαν το έργο της Νομαρχιακής Επιτροπής, πως εξηγείται η πρωτιά στο Νομό στις τελευταίες εκλογές και οι εγγραφές νέων μελών… Συνεχίζουμε ακόμη πιο δυναμικά.’

Ιδιαίτερα αιχμηρός ήταν ο κ. Χατζηθεοδώρου για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης Μητσοτάκη κατά τους πρώτους 4 μήνες διακυβέρνησης, τόσο για την οικονομική πολιτική που ακολουθείται, όσο για το προσφυγικό- μεταναστευτικό αλλά και για τη λειτουργία της τοπικής αυτοδιοίκησης καθώς εκτίμησε ότι οι νομοθετικές ρυθμίσεις του υπουργού εσωτερικών κ. Τ.Θεοδωρικάκου για την κυβερνησιμότητα των Δήμων επί της ουσίας κατήργησαν τον ‘Κλεισθένη’ και οδήγησαν σε ένα παλαιού τύπου δημαρχοκεντρικό μοντέλο διοίκησης.

Τόνισε πάντως ότι η δημοτική κίνηση ‘Πολίτες για την Ξάνθη’ θα ασκήσει μια δημιουργική αντιπολίτευση με στόχο την επίλυση των ζητημάτων των πολιτών και της πόλης. Σ’ αυτό το πλαίσιο, είπε, εντάσσεται και η συνεργασία των παρατάξεων της αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης.

Τέλος, δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα στις εκλογικές διαδικασίες της ΠΕΔ όπου η παράταξη με την οποία κατέβηκαν σύμβουλοι που εκλέχθηκαν με συνδυασμούς που στήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και από άλλους χώρους κατάφεραν και εξέλεξαν εκπροσώπους τόσο στο Δ.Σ της ΠΕΔ –Α.Μ.Θ όσο και στην ΚΕΔΕ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σύνταξη: Κυριακή Οικονόμου

Μοντάζ: Χρήστος Τζανίδης 

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Κοινωνικά
Πολιτικά
Τοπικά