Σ. Μωραΐτης: Το ΣτΕ δικαίωσε την Αυτοδιαχείριση προπαραμονή Χριστουγέννων/Είχε παρέμβει με επιστολή του προς την υπουργό Πολιτισμού για το θέμα το ΕΒΕ Ξάνθης

Με αιτιολογημένη προσωρινή διαταγή, το Συμβούλιο της Επικρατείας, με απόφαση του στις 23 Δεκεμβρίου, ανέστειλε την απόφαση του υπουργείου Πολιτισμού για τη δίμηνη ανάκληση της άδειας λειτουργίας της Αυτοδιαχείρισης στηριζόμενο στην εισήγηση του προηγούμενου Δ.Σ του ΟΠΙ(Οργανισμός Πνευματικής Ιδιοκτησίας).

Για το θέμα, το Επιμελητήριο Ξάνθης είχε αποστείλει επιστολή προς την υπουργό Πολιτισμού , την οποία κοινοποίησε στο γραφείο του πρωθυπουργού, στην Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας- της οποίας υπεύθυνος για το θέμα των πνευματικών δικαιωμάτων είναι ο πρόεδρος του ΕΒΕ Ξάνθης, κ. Στέλιος Μωραΐτης- και στα μέσα ενημέρωσης.

Η απόφαση του υπουργείου εν μέσω εορτών δημιούργησε μεγάλα προβλήματα στους χιλιάδες χρήστες, οι οποίοι δεν γνώριζαν τι θα γινόταν με την καταβολή του τιμήματος των πνευματικών δικαιωμάτων (σ.σ: υποχρεωμένοι να καταβάλλουν τίμημα είναι όλοι οι επαγγελματίες που μεταδίδουν στους χώρους τους τραγούδια και μουσική, από τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος μέχρι τα ξενοδοχεία, τα ραδιόφωνα κ.τ.λ).

Ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Ξάνθης και υπεύθυνος της Κ.Ε.Ε.Ε για τα πνευματικά δικαιώματα, κ. Στέλιος Μωραΐτης, εξέφρασε την ικανοποίηση του για την απόφαση του ΣτΕ, μετά και τη διαμαρτυρία προς το ΥΠ.ΠΟ. του επιμελητηρίου της Ξάνθης που πρωτοστάτησε στο θέμα της ανεύρεσης λύσης στο όλο ζήτημα, τονίζοντας ότι πρόκειται για μια απόφαση που δικαιώνει όχι μόνο την Αυτοδιαχείριση αλλά τους χιλιάδες χρήστες, τους δημιουργούς όπως και τις διεθνείς ομοσπονδίες για τα πνευματικά δικαιώματα που τη στηρίζουν, όπως η CISAC, BIEM, GESAC.

Ο Πρόεδρος του ΕΒΕ με την ευκαιρία της γνωστοποίησης των εξελίξεων σε ότι αφορά την Αυτοδιαχείριση, έστειλε τις ευχές του για μια καλή και δημιουργική χρονιά προς όλους τους Ξανθιώτες και προς όλους τους επαγγελματίες της Ξάνθης, ενημερώνοντας πως η κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας του Επιμελητήριου , φέτος θα πραγματοποιηθεί στις 11 Ιανουαρίου του 2020.

Ακούστε τον κ. Σ. Μωραΐτη.

 

Τοπικά