Ξανά αντιμέτωπο με τις δυσλειτουργίες της κατάργησης Ο.Ε.Ε και Ο.Ε.Κ το Εργατικό Κέντρο Ξάνθης που λειτουργεί χωρίς ρεύμα και τηλέφωνα /Αναμένουν νομοθετική λύση τα Εργατικά Κέντρα την ερχόμενη εβδομάδα

Αναμένουν οριστική λύση για τα λειτουργικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν πολλά Εργατικά Κέντρα σε όλη τη χώρα, όπως και το Εργατικό Κέντρο Ξάνθης, από το 2012, χρονιά κατά την οποία καταργήθηκαν Οργανισμός Εργατικής Εστίας και Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας και όλα τα περιουσιακά τους στοιχεία με νόμο παραχωρήθηκαν στον ΟΑΕΔ, ανάμεσα τους και η κυριότητα των κτιρίων στα οποία στεγάζονται Εργατικά Κέντρα.

Το πρόβλημα αντιμετωπίζει από το 2012 και το Εργατικό Κέντρο Ξάνθης, το οποίο ουκ ολίγες φορές βρέθηκε με κομμένα τα τηλέφωνα και το ρεύμα, όπως και αυτές τις ημέρες , αφού οι λογαριασμοί εξόφλησης συνεχίζουν να αποστέλλονται προς την Εργατική Εστία-  που καταργήθηκε-  η οποία ήταν ιδιοκτήτης  του κτιρίου που μεταβιβάστηκε μετά την κατάργηση της στον ΟΑΕΔ.

Μιλώντας στην ενημερωτική εκπομπή του δημοτικού ραδιοφώνου ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης, κ. Άγγελος Μπεμπεκίδης, για το θέμα που επί 8ετία δημιουργεί σοβαρά λειτουργικά προβλήματα στο φορέα, υπενθύμισε ότι έχει γίνει σειρά αναφορών, συναντήσεων και συζητήσεων με την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας όλων των κυβερνήσεων που ανέλαβαν τη διακυβέρνηση της χώρας, από το 2012 μέχρι και τώρα, προκειμένου να δοθεί πολιτική λύση αλλά μέχρι και σήμερα οι όποιες παρεμβάσεις ήταν πυροσβεστικές.

Υπάρχει η διαβεβαίωση ότι την ερχόμενη εβδομάδα η ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου θα δώσει νομοθετικά οριστική λύση ώστε να σταματήσουν οι διαφορετικές προσεγγίσεις επί των λειτουργικών προβλημάτων που προέκυψαν μετά τις εξελίξεις του 2012 μεταξύ Εργατικών Κέντρων και ΟΑΕΔ. Ο κ. Μπεμπεκίδης  πάντως μετά από οκτώ χρόνια αναμονής, δηλώνει επιφυλακτικός.

Το πρόβλημα έγκειται στο ότι το Εργατικό Κέντρο διατηρεί συγκεκριμένους χώρους του κτιρίου – έναν αριθμό γραφείων και την αίθουσα εκδηλώσεων- και τους υπόλοιπους χώρους χρησιμοποιεί ο ΟΑΕΔ. Το Εργατικό Κέντρο αναγνωρίζει τα έξοδα λειτουργίας που του αναλογούν στους χώρους που χρησιμοποιεί , όχι όμως σε όλο το κτίριο.

Ο κ. Μπεμπεκίδης πάντως αναρωτήθηκε πως είναι δυνατόν να επιβαρύνονται με εισφορές υπέρ Εργατικής Εστίας και Εργατικής Κατοικίας οι εργαζόμενοι ακόμη και σήμερα , αφού οι δύο οργανισμοί καταργήθηκαν με νόμο από το 2012.

Σημείωσε ακόμη ότι όφειλε και το τριτοβάθμιο όργανο, η ΓΣΕΕ, η οποία γνωρίζει από την αρχή το όλο ζήτημα να διεκδικήσει δυναμικότερα την επίλυση του.

Το Εργατικό Κέντρο καλύπτει και στηρίζει τους απεργούς του Ο.Τ.Ε και των θυγατρικών του

Παρά τα λειτουργικά του πάντως προβλήματα , το Εργατικό Κέντρο Ξάνθης συνεχίζει να διεκπεραιώνει υποθέσεις εργαζομένων και να στηρίζει τα σωματεία του νομού.

Μετά από αίτημα των απεργών σε θυγατρική του Ο.Τ.Ε στην Ξάνθη, το Εργατικό Κέντρο καλύπτει και στηρίζει τα αιτήματα των απεργών, οι οποίοι ζητούν να μη γίνουν απολύσεις και να υπογραφεί Σ.Σ.Ε για τους εργαζόμενους στον Όμιλο και τις θυγατρικές του.

Η συμμετοχή στην απεργία που κήρυξε η ΟΜΕ –ΟΤΕ στην Ξάνθη αγγίζει το 50%.

Ακούστε τον κ. Α.Μπεμπεκίδη.

 

 

 

 

Σύνταξη: Κυριακή Οικονόμου

Μοντάζ:Χρήστος Τζανίδης 

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Κοινωνικά
Πολιτικά
Τοπικά