Μ. Τσέπελης-Π. Αμβροσιάδης: Το ραδιόφωνο των πολιτών κόβει τη βασιλόπιτα και στοχεύει δυναμικά προς το μέλλον.

Την καθιερωμένη Βασιλόπιτα έκοψε το ραδιόφωνο των πολιτών της Ξάνθης, η «Όμορφη Πόλη 89,9» το Δημοτικό Ραδιόφωνο Ξάνθης.

Ο Δήμαρχος Ξάνθης και πρόεδρος του Δημοτικού Ραδιοφώνου, Μανώλης Τσέπελης  που ανέλαβε την προεδρία συμβολικά για να αναδείξει τη συνέχεια στο έργο του αείμνηστου Φίλιππου Αμοιρίδη,  με την έμπνευση και  δημιουργία του Δημοτικού ραδιοφώνου στην οποία  συμμετείχε και ο ίδιος ενεργά, μαζί με τον Αντιπρόεδρο της ΔΕΠΘΕ Παναγιώτη Αμβροσιάδη που έχει όλες τις αρμοδιότητες του προέδρου και όλο το Διοικητικό Συμβούλιο ευχήθηκαν για την καλή πορεία της Δημοτικής Ραδιοφωνίας και το 2020, δηλώνοντας σε κάθε τόνο ότι,  η φωνή των πολιτών για την Ξάνθη θα δυναμώνει μέρα με τη μέρα ακόμη περισσότερο.

Στην εκδήλωση έδωσαν το παρόν τα στελέχη, οι συνεργάτες, οι εθελοντές, όλοι όσοι διεκδικούν μια δημοκρατική, ελεύθερη, ποιοτική, τεκμηριωμένη φωνή για την πόλη και τους πολίτες της και στο περιθώριο της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκαν πολλές συζητήσεις, ανταλλαγή απόψεων και τελικά κινητοποίηση ιδεών, εμπνεύσεων, προγραμματισμού και λειτουργίας για το άμεσο μέλλον που κρύβει εκπλήξεις.

Ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Μανώλης Τσέπελης στον σύντομο χαιρετισμό του ευχαρίστησε θερμά όλους όσους συμμετέχουν στην προσπάθεια ενημέρωσης και ψυχαγωγίας στο Δημοτικό Ραδιόφωνο, σημειώνοντας ότι ο σημαντικός ρόλος του Δημοτικού ραδιοφώνου Ξάνθης κάθε ημέρα αναδεικνύεται με τη συμμετοχή και έκφραση όλων των πολιτών της Ξάνθης και όλης της κοινωνίας, χωρίς διακρίσεις, χωρίς αποκλεισμούς, δίνοντας έμφαση στους νέους ανθρώπους και τις συνεργασίες που έρχονται από την πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια εκπαίδευση, τους φορείς και τις δομές της κοινωνίας σε όλα τα επίπεδα.

Ο Δήμαρχος για μια ακόμη φορά αναφέρθηκε στη δημιουργία του ραδιοφώνου από τον Αείμνηστο Φίλιππο Αμοιρίδη και σημείωσε ότι στο όραμα αυτό ήταν συμμέτοχος και αρωγός,  τονίζοντας πως όλες του οι εμπειρίες και όλα όσα τον συνοδεύουν μέχρι και σήμερα,  πηγάζουν από τον Φίλιππο Αμοιρίδη και τις δυνατότητες που έδινε στους γύρω του,  με την έμπνευση και το όραμά του,  να εκφραστούν.

Ο Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Ραδιοφώνου Ξάνθης κ. Παναγιώτης Αμβροσιάδης στο χαιρετισμό του  ευχαρίστησε όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου Ξάνθης που με τη θετική τους σκέψη και λειτουργία, ενώνουν τα χέρια,  με κεντρικό άξονα την ενδυνάμωση του μέσου,  προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και καταθέτουν τις απόψεις και τις προτάσεις τους,  προσφέροντας τις  γνώσεις και τις εμπειρίες τους, αξιοποιώντας κάθε δυνατότητα για την Ξάνθη και τους πολίτες της.

Ο Παναγιώτης Αμβροσιάδης  αναφέρθηκε σε όλα όσα τους τελευταίους μήνες κερδίζουν έδαφος στο Δημοτικό ραδιόφωνο με την ενεργοποίηση ακόμη μεγαλύτερου μέρους δομών και συλλογικοτήτων, μίλησε για την ενεργό δράση και συμμετοχή της «Όμορφης Πόλης 89,9» στην Ένωση των Δημοτικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και την πιθανότητα να φιλοξενήσει η Ξάνθη το 1ο Συνέδριο της  «Ένωσης», αναφέρθηκε στις νέες τεχνολογίες και στην υποχρέωση που έχει ένα δημόσιο μέσο επικοινωνίας να προσφέρει στους πολίτες, ακόμη και στον απομονωμένο κάτοικο της πιο δυσπρόσιτης περιοχής, ενημέρωση, εκπαίδευση, ψυχαγωγία, συντροφιά, αμφίδρομη επικοινωνία και στήριξη.

Ο Αντιπρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Πληροφόρησης Θεάματος Επικοινωνίας Δήμου Ξάνθης κ. Παναγιώτης Αμβροσιάδης, έχοντας γνώση των αναγκών και των προτεραιοτήτων στη ΔΕΠΘΕ,  σημείωσε χαρακτηριστικά ότι, μέρα με τη μέρα η επικοινωνία στην Ξάνθη θα έχει νέες  προοπτικές, νέες δυνατότητες, νέες διαστάσεις. Αυτοί που είναι πίσω από τα πληκτρολόγια, πίσω από τις κάμερες,  πίσω από  τα μικρόφωνα θα γίνουν ένα με όλους αυτούς που είναι μπροστά στις οθόνες, μπροστά στα ηχεία, πάνω στη μεγάλη, μοναδική, δυναμική  σκηνή της ζωής σε μια διαδικασία διάδρασης, σε μια διαδικασία συμμετοχής, σε μια διαδικασία πρωταγωνιστικού ρόλου για όλους όσους σκέφτονται,  πράττουν,  δρουν, για όλους όσους είναι ενεργοί, με στόχο να καταστούν όλοι ενεργοί, να  μη μείνει κανείς στο παρασκήνιο.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ανταλλαγή ευχών από όλους για ένα έτος δημιουργικό, σύγχρονο τεχνολογικά, με ανθρώπινη ζεστασιά και προοπτική, ενώ το φλουρί βρέθηκε, με μικρή καθυστέρηση λόγω διατροφής, στο κομμάτι της κας  Βούλας Μαυρίδου.

 Οι εκπλήξεις των εξελίξεων προσεχώς.

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σύνταξη: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά