Την παράδοση και τα έθιμα μεταδίδει με παιχνίδι σε μικρούς και μεγάλους ο Σύλλογος Κυπρίων Ξάνθης στις φετινές Θ.Λ.Ε/ Συμμετέχει και στη Γιορτή της Λαογραφίας

Ο Σύλλογος Κυπρίων Ξάνθης δίνει πρωταγωνιστικό ρόλο στα παιδιά και τα μυεί στην αποστολή που θα αναλάβουν,  ως ενήλικες , για να συνεχίσουν και να εξελίξουν το λαοφιλή θεσμό που δημιούργησαν οι Ξανθιώτες, τις Θρακικές Λαογραφικές Εορτές-Ξανθιώτικο Καρναβάλι.

Το ενδιαφέρον στη συμμετοχή του Συλλόγου Κυπρίων στη φετινή διοργάνωση είναι το ότι όλα τα παραπάνω θα γίνουν μέσα από ομαδικό, ξέφρενο, διασκεδαστικό παιχνίδι από το οποίο δεν εξαιρούνται ούτε οι γονείς τους !

Η πρόεδρος του Συλλόγου Κυπρίων Ξάνθης , κ. Ελένη Χατζηγεωργίου, κάλεσε μικρούς και μεγάλους να παίξουν, να διασκεδάσουν, να χαρούν και να γελάσουν με την καρδιά τους στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης, την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου, στις 11:30 το πρωί.

Τίτλος της εκδήλωσης :΄τσίμπι τσίμπι το νατό στην παράδοση γυρνώ’ και στόχος του Συλλόγου Κυπρίων να γνωρίσουν οι μικροί Ξανθιώτες τα παιχνίδια της αλάνας και  τα παραδοσιακά παιχνιδιάρικα έθιμα με αυγά και χαλβά τα οποία έχουν κοινές ρίζες σε Θράκη και Κύπρο.

Η πρόεδρος του Συλλόγου εξήγησε πως παίζονται – σ.σ: σωστά διαβάσατε, παίζονται και μέσω παιχνιδιού μαθαίνονται- τα έθιμα της αβκοτήρας ή δακκανούρας για την Κύπρο και της χάψας για τη Θράκη.

Ο Σύλλογος Κυπρίων Ξάνθης στηρίζει και φέτος ενεργά το μεγαλύτερο θεσμό της πόλης στον πυλώνα της λαογραφίας καθώς συμμετέχει, το Σάββατο, στη μεγάλη γιορτή της λαογραφίας , ενώ τον έτερο πυλώνα , αυτόν της διασκέδασης και του αποκριάτικου ξεφαντώματος στηρίζουν οι Κύπριοι φοιτητές.

Ακούστε την κ. Ε.Χατζηγεωργίου.

 

 

 

 

 

 

 

Σύνταξη: Κυριακή Οικονόμου

Μοντάζ: Χρήστος Τζανίδης

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Καρναβάλι
Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά