Σήμερα στις 18:00 στο Λύκειον Ελληνίδων η ομιλία του Θ.Μουσόπουλου για τις Απόκριες στη Θράκη και στις χώρες των Βαλκανίων/ Είσοδος ελεύθερη για όλους

Σήμερα στις 18:00 , στο φιλόξενο χώρο του Λυκείου Ελληνίδων Ξάνθης , ο φιλόλογος-συγγραφέας κ. Θανάσης Μουσόπουλος θα παρουσιάσει την ομιλία του με τίτλο: ‘Θράκη, στη γειτονιά του Αίμου-θέματα Ιστορίας και Πολιτισμού’.

Θα αναφερθεί στον τρόπο που γιορτάζεται η Αποκριά στη Θράκη και στις χώρες της Βαλκανικής Χερσονήσου και θα κάνει μια συνοπτική παρουσίαση της ιστορίας και του πολιτισμού της περιοχής.

Μέσα από την ενημερωτική εκπομπή του δημοτικού ραδιοφώνου, ο κ. Μουσόπουλος, απηύθυνε ανοιχτή δημόσια πρόσκληση σε όλες και όλους να συναντηθούμε στο Λύκειο Ελληνίδων και να ξαφνιαστούμε ευχάριστα από τα πολλά κοινά στοιχεία της λαογραφίας των Βαλκανίων.

Παράλληλα, ενημέρωσε για την παρουσίαση της συλλογής διηγημάτων του Μουράτη Κοροσιάδη με τίτλο : ‘Το Σύνθημα’, το οποίο θα παρουσιαστεί στις 7 Μαρτίου στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης καθώς και στην παρουσίαση, λίαν συντόμως, της νέας συγγραφικής δουλειάς της Ελένης Ευφραιμίδου, η οποία καταγράφει μαρτυρίες από τη λαογραφία της περιοχής.

Ακούστε τον κ. Θ.Μουσόπουλο.

 

 

 

 

 

 

Σύνταξη: Κυριακή Οικονόμου

Μοντάζ: Χρήστος Τζανίδης

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Καρναβάλι
Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά