Επιτροπή Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης: " Να Ποιοί κατασπαταλούν τα λεφτά των άγρια φορολογουμένων Ελλήνων".

Ο Υπουργός Υγείας της μνημονιακής συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΔΗΜΑΡ δεν κουράζεται να επαναλαμβάνει ότι το πλεονάζον προσωπικό θα πάρει πόδι με τη μορφή διαθεσιμότητας, στα πλαίσια της επικείμενης μείωσης των νοσοκομειακών κρεβατιών κατά 11.000 και των κλινικές κατά 661.

Γιατί λοιπόν με κοινή τους απόφαση οι διοικητές 1ης και 4ης  Υ.Π.Ε. αποσπούν παιδίατρο από το νοσοκομείο Ξάνθης στο Παίδων Αγία Σοφία Αθηνών; Ως γνωστόν οι γιατροί στο Αγ.Σοφία εκτελούν 2 εφημερίες μόνο το μήνα, ενώ στη Ξάνθη 8. Ποιος λοιπόν είναι πλεονάζον προσωπικό η φυτευτή «ημετέρα» γιατρός στο Αγία Σοφία, ή οι γιατροί της Ξάνθης;

 Από την άλλη ο διοικητής του Νοσοκομείου Ξάνθης δηλώνει ότι δεν υπάρχουν λεφτά ούτε για να προκηρύξει θέση καρδιολόγου, παθολόγου και εντατικολόγου για τις απειλούμενες με λουκέτο κλινικές, αλλά ούτε και για πρόσληψη επικουρικού γιατρού. Ανέχεται όμως να μισθοδοτείται γιατρός από το Νοσοκομείο Ξάνθης και να βρίσκεται στην Αθήνα!

           Να ποιοί κατασπαταλούν τα λεφτά των άγρια φορολογουμένων Ελλήνων.

Το ρουσφέτι, η αναξιοκρατία, η παραβίαση κάθε κανόνα, νόμου  και αρχής  και  η επιλεκτική μεταχείριση των ημετέρων έχει ξεπεράσει πλέον κάθε όριο στο νοσοκομείο Ξάνθης. Για να «βολέψουν» το δικό τους παιδί παραβιάσανε 7 νομικές διατάξεις: δεν ζητήθηκε γνώμη του διευθυντή της Παιδιατρικής, ούτε του επιστημονικού συμβουλίου, ούτε του διευθυντού ιατρικής υπηρεσίας, ούτε καν υπήρξε τεκμηριωμένο αίτημα του Αγία Σοφία ότι έχει επείγουσες μεγάλες ανάγκες, αλλά ακόμα και αν υπήρχε δεν αναζητήθηκε κατά προτεραιότητα γιατρός εντός της ίδιας ΥΠΕ, όπως ορίζει ο νόμος, ούτε έγινε διαφανής πρόσκληση υποβολής ενδιαφέροντος, ούτε η εν λόγω γιατρός υπηρέτησε (ως είχε υποχρέωση) στο νοσοκομείο Ξάνθης το διπλάσιο του χρόνου εκπαιδευτικής άδειας που είχε πάρει.

Προσπαθώντας δε να δικαιολογηθεί ο διοικητής του Γ.Ν.Ξάνθης δήλωσε στον τύπο (17/1) ότι η απόσπαση έγινε για προσωπικούς λόγους, ενώ η εκδοθείσα απόφαση απόσπασης αναφέρει ρητά ως λόγο την κάλυψη αναγκών του Αγία Σοφία Αθηνών!! Μπερδεύτηκαν φαίνεται οι κυβερνητικοί από τα πολλά ψέματα.

Όσο για τους δήθεν 7 παιδιάτρους στο νοσοκομείο, μάλλον δεν γνωρίζουν αριθμητική: 5 οργανικές θέσεις - 2 αποσπασμένοι – 1 σε εκπαιδευτική άδεια = 2!!. Προφανώς αυθαίρετα προσμετρούν τους 2 παιδιάτρους των Κ.Υ. Εχίνου, Αβδήρων και Σταυρούπολης που εκτελούν 4-5 εφημερίες/μήνα και τις υπόλοιπες μέρες εξυπηρετούν τα Κ.Υ.  

Η σκανδαλώδης ευνοιοκρατία που βασιλεύει στο νοσοκομείο φαίνεται από το γεγονός, ότι η εν λόγω γιατρός μέχρι σήμερα έχει λάβει 2ετή εκπαιδευτική άδεια για το εξωτερικό και 1ετή εκπαιδευτική άδεια για την Αθήνα, άδεια άνευ αποδοχών και άλλη απόσπαση σε άλλο νοσοκομείο!!

Αυτοί που κατασπαταλούν τα χρήματα του δημοσίου με κάθε ευκαιρία, που έχουν καταπατήσει κάθε έννοια νομιμότητας, διαφάνειας, αξιοκρατίας και δικαιοσύνης. έχουν το θράσος να μιλούν για εξορθολογισμό, για οικονομία, για διαύγεια και άλλα τινά. Να το χωνέψουν καλά οι μνημονιακοί εταίροι και οι υπηρέτες τους, ότι η ώρα που θα λογοδοτήσουν πλησιάζει.

 

 

Κοινωνικά
Πολιτικά
Τοπικά