Η συγκέντρωση των εργατικών σωματείων στην Ξάνθη

Πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση των εργατικών σωματείων για το νέο έγκλημα ανοιχτά της Πύλου, καταδικάζοντας την πολιτική που οδηγεί σε ένα συνεχιζόμενο έγκλημα.

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ξάνθης, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ, η ΕΛΜΕ Ξάνθης, ο Διδασκαλικός Σύλλογος Ξάνθης, ο Σύλλογος Φοιτητών Ξάνθης και ο Σύλλογος Οικότροφων Φοιτητών. Ακολούθησε πορεία στο κέντρο και σε γειτονιές της πόλης.

Όπως διατράνωσε η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων, «το ναυάγιο αυτό δεν είναι απλά ένα «δυστύχημα». Είναι ακόμα ένα έγκλημα, μέρος του διαρκούς εγκλήματος που συντελείται στη Μεσόγειο και το Αιγαίο όλα αυτά τα τελευταία χρόνια. Έχει την υπογραφή των ιμπεριαλιστών και των κυβερνήσεων τους, που εξαπολύουν επεμβάσεις, σκορπούν τον πόλεμο και καταληστεύουν τους λαούς και τις χώρες τους. Όλα αυτά οδηγούν στα εκατομμύρια καραβάνια ξεριζωμένων, διαμορφώνοντας το έδαφος για την ασύδοτη δράση των κυκλωμάτων διακινητών και τα ταξίδια του τρόμου.

Αποδεικνύεται πως το ζήτημα των προσφυγικών ροών, δεν λύνεται με φράχτες και σύγχρονα «στρατόπεδα συγκέντρωσης», που σπρώχνουν τους κατατρεγμένους σε σαπιοκάραβα και επικίνδυνους δρόμους, αλλά διασφαλίζοντας ασφαλής διεξόδους στους τόπους προορισμού τους.

Τα σωματεία, το εργατικό κίνημα πρέπει να εντείνει τον αγώνα ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, με την Ελλάδα να δίνει γη και ύδωρ στα αμερικανοΝΑΤΟϊκά συμφέροντα που αιματοκυλίζουν τους λαούς. Απώτερος σκοπός των συμφερόντων τους είναι να ληστεύουν τους λαούς και είναι η αιτία που γεννά φτώχεια και προσφυγιά».

Καταγγέλλουμε το συνεχιζόμενο έγκλημα!

Δε γινόμαστε θεατές στην «κανονικότητα» των χιλιάδων νεκρών και αγνοουμένων στις θάλασσες της Μεσογείου και του Αιγαίου.

Απαιτούμε να σταματήσει εδώ και τώρα η εμπλοκή της χώρας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τον πόλεμο.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους ξεριζωμένους και διεκδικούμε την ουσιαστική προστασία των δικαιωμάτων τους στο άσυλο, στις χώρες του πραγματικού προορισμού τους, να καταργηθούν όλες οι συμφωνίες και οι νόμοι της καταστολής και του εγκλωβισμού.

ΚΑΝΑΝ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΘΑΛΑΣΣΑ ΝΕΚΡΩΝ «ΝΑΥΑΓΗΣΕ» ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΤΩΝ ΚΕΡΔΩΝ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Εκλογές 2012
Πολιτικά
Τοπικά