Μέρα 25: Τι σημαίνουν οι εκλογές της 25ης Ιουνίου;

Η χώρα μας πορεύεται στις δεύτερες εκλογές με την απειλή ανάδειξης μιας κυβέρνησης γεμάτης αλαζονεία. Το δεδομένο αποτέλεσμα των εκλογών της 21ης Μαΐου, δεν αποτελεί ούτε εχέγγυο σταθερής κυβερνησιμότητας, ούτε προμήνυμα πολιτικής και κοινωνικής κανονικότητας, ούτε ψήφο στην ασφάλεια και στην ευρωπαϊκή πορεία. Είναι η πρόγευση μιας τετραετίας πολιτικής ανωμαλίας, με μια Βουλή χωρίς ουσιαστική αντιπολίτευση και μια «σταθερότητα» η οποία μεταφράζεται μόνο ως συστηματική εφαρμογή νέων αντιλαϊκών μέτρων, κατάργηση κοινωνικών και εργατικών κατακτήσεων, και επίθεσης σε ότι κεκτημένο διασώζει ακόμα μία υποψία κοινωνικού κράτους.

 

Η περίοδος χάριτος χαλάρωσης των δημοσιονομικών μέτρων λόγω της πανδημίας, τελείωσε. Η ΝΔ είναι έτοιμη να μας δείξει το πραγματικό της ζοφερό πρόσωπο, όσο και αν οι καλοπληρωμένοι επικοινωνιολόγοι της πλάθουν μια εικόνα γεμάτη εικονικά χαμόγελα. Και αυτό είναι ένα πρόσωπο το οποίο δε σεβάστηκε τη μνήμη των νεκρών των Τεμπών και την απαίτηση των οικογενειών τους για δικαιοσύνη. Ένα πρόσωπο το οποίο βλέπει τους καρκινοπαθείς και τους ασθενείς σε τελικό στάδιο ως οικονομικό βάρος στη δημόσια υγεία που πρέπει κυριολεκτικά να τελειώσει. Μια ταλαίπωρη δημόσια υγεία την οποία έτσι και αλλιώς εχθρεύονται και απαξιώνουν, και οι πολίτες της Ξάνθης το γνωρίζουμε καλά αυτό. Ένα αχόρταγο πρόσωπο το οποίο μας προειδοποιεί πως αν το αποτέλεσμα στις επικείμενες εκλογές δεν είναι αυτό που θέλει, θα οδηγήσει τη χώρα και σε τρίτη εκλογική διαδικασία.

 

Είναι ένα μαύρο πρόσωπο, βγαλμένο από άλλες, σκοτεινές εποχές, το οποίο τολμά να έρχεται στη Θράκη και να κουνάει το δάχτυλο στους Θρακιώτες και στις Θρακιώτισσες επιδεικτικά, απειλώντας τους πως θα τους κόψουν την «προστασία» αν δε συμμορφωθούν προς τις κομματικές υποδείξεις της γνωστής οικογενειοκρατίας. Εμείς δεν θα κατευθύνουμε την ψήφο κανενός πολίτη με απειλές. Ούτε και υποκύπτουμε σε πιέσεις ενδογενών και εξωγενών κέντρων που υπόσχονται εισροή ψήφων με ανταλλάγματα που απειλούν την κοινωνική συνοχή και τη δημοκρατική και συνταγματική ελευθερία της εκλογικής διαδικασίας. Αφήνουμε αυτές τις γνωστές πρακτικές σε άλλες πολιτικές δυνάμεις που τη Δημοκρατία, την φιλελευθερία, τον σοσιαλισμό, την πρόοδο, τη δικαιοσύνη, τη ριζοσπαστικότητα και την Αριστερά, τις γνωρίζουν μόνο ως προκάλυμμα. 

 

Το «ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη» Ξάνθης, στις επικείμενες εκλογές της 25ης Ιουνίου, απευθύνει κάλεσμα στις συμπολίτισσες και στους συμπολίτες μας ΟΝΤΩΣ να μην επιλέξουν τη χαμένη ψήφο. Γιατί η ψήφος στη ΝΔ είναι χαμένη αν εκφράζει μια ελπίδα βελτίωσης της ζωής μας. Χαμένη είναι και η ψήφος προς τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, αν προσβλέπει στην ενίσχυση μιας αντιπολιτευτικής δύναμης η οποία θα αντιστέκεται ουσιαστικά και πραγματικά στις ορέξεις της εγχώριας ολιγαρχίας και της διεθνούς κεφαλαιοκρατίας. Χαμένη θα είναι και η ψήφος στο ΚΚΕ αν αποζητά πολιτικές άμεσης ρήξης στο ιστορικό παρόν. Χαμένη θα είναι και η ψήφος προς δήθεν αντισυστημικές δυνάμεις, οι οποίες κινούνται σε θολά νερά χωρίς ουσιαστικές προτάσεις ανατροπής της υπάρχουσας κατάστασης.

 

Η ψήφος στο ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη, αποτελεί τη μοναδική επιλογή των πολιτών που βλέπουν τι θα σημάνει για τη χώρα μας μια νέα διακυβέρνηση Μητσοτάκη με ποσοστά απολυταρχίας. Η ψήφος στο ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη είναι η μοναδική επιλογή όσων καταλαβαίνουν ότι η απολυταρχική «σταθερότητα» που επιδιώκει η ΝΔ σημαίνει σταθερή επιβολή ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας, σταθερή επιβολή της ιδιωτικοποίησης στην εκπαίδευση και την υγεία, σταθερή εγκατάλειψη του δημόσιου πανεπιστημίου, σταθερή πορεία επιβολής της ιδιωτικοποίησης του νερού, σταθερή μετατροπή της ορεινής και γεωργικής γης σε οικόπεδα των μεγαλο-συμφερόντων μιας μη πραγματικής πράσινης οικο-φιλικής ανάπτυξης, σταθερή άρνηση στήριξης της πρώτης κατοικίας και σταθερή στήριξη των αρπακτικών funds, σταθερή διαφυγή των νέων προς το εξωτερικό και σταθερή διολίσθηση προς ένα κράτος έρμαιο της βίας των οικονομικών συμφερόντων.

 

Είναι στο χέρι μας να δώσουμε φωνή στη φωνή που κάνουν τα πάντα για να τη φιμώσουν. Είναι στο χέρι μας να κόψουμε τα όνειρα της μέλλουσας κυβέρνησης πως θα ασκήσει την εξουσία της ανενόχλητη και με μια Βουλή των ορέξεών της. Είναι στο χέρι μας η Αριστερά του ενωτικού καλέσματος, του πλουραλισμού και των συγκεκριμένων πολιτικών να ξαναμπεί στην Ελληνική Βουλή, διασφαλίζοντας πως η άσκηση δυναμικής αντιπολίτευσης θα συνεχίσει να γίνεται και θα ενδυναμωθεί ακόμα περισσότερο!

 

Ευχαριστούμε τις συμπολίτισσες και τους συμπολίτες μας που μας στήριξαν στις τελευταίες εκλογές. Ζητούμε αυτή η στήριξη τώρα να ενισχυθεί. Θέλεις αυτή τη φωνή στη Βουλή; Είναι στο χέρι σου! #stis25MeRA25  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Εκλογές 2012
Τοπικά