Πράσινο Κίνημα: Τα όσα συμβαίνουν στη Ροδόπη δικαιώνουν τη θέση μας για το κλείσιμο του Τούρκικου Προξενείου

Η νέα αντιπαράθεση σχετικά με τις μειονοτικές υποψηφιότητες στη Ροδόπη, που ήρθε με ένταση στο πολιτικό προσκήνιο, επιβεβαιώνει την ξεκάθαρη και πατριωτική θέση του Πράσινου Κινήματος για την ανάγκη κλεισίματος του Τούρκικου Προξενείου στην Κομοτηνή.

Ειδικότερα, στο πρόγραμμα του Πράσινου Κινήματος περιγράφεται ότι στο πλαίσιο της ειρηνικής συνύπαρξης των πολιτών της Θράκης, καταργούμε το Τουρκικό Προξενείο της Κομοτηνής και το ενσωματώνουμε με αυτό της Θεσσαλονίκης. Στην Θράκη, όλοι οι Έλληνες, Χριστιανοί, Μουσουλμάνοι, Πομάκοι, κλπ, θέλουν και μπορούν να ζουν αρμονικά και ειρηνικά, μακριά από τις υπηρεσίες άλλων κρατών που τους δημιουργούν προβλήματα.

Μάλιστα, θυμίζουμε ότι ο Συμπρόεδρος του Πράσινου Κινήματος Κώστας Καλογράνης είχε ζητήσει από το βήμα της ΔΕΘ να κλείσει τώρα το Τουρκικό Προξενείο στην Κομοτηνή και να ενσωματωθεί με αυτό της Θεσσαλονίκης. Χαρακτηριστικά, είχε καλέσει την ελληνική κυβέρνηση της Ν.Δ. να υιοθετήσει την πρόταση του Πράσινου Κινήματος και να κλείσει το Τουρκικό Προξενείο στην Κομοτηνή ενώ είχε καλέσει επίσης και την Αξιωματική Αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ να υποστηρίξει την πρότασή αυτή αλλά και τον κ. Ανδρουλάκη από το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.

Παράλληλα, πρόκειται για ”πράσινη” πολιτική γιατί τα πράσινα κόμματα είναι υπέρ της ειρήνης, όπου οι άνθρωποι θα ζουν ήρεμα με αγάπη και αδελφοσύνη για να προοδεύουν και να ευημερούν και όχι να υπάρχουν εξωθεσμικοί παράγοντες από το Τουρκικό Προξενείο, οι οποίοι θα τους ανακατεύουν και θα τους βάζουν μεταξύ τους να αντιπαλεύονται. Δεν υπάρχει καμία λογική να υπάρχει Τουρκικό Προξενείο στην Κομοτηνή. Το Πράσινο Κίνημα θέλει η περιοχή αυτή να αναπτυχθεί, να ευημερήσει. Να υπάρχει βιώσιμη ευημερία. Να γίνουν παρεμβάσεις υπέρ της περιοχής, χωρίς να υπάρχουν οι ακραίου τύπου εξωθεσμικές παρεμβάσεις από αλλού και αυτό είναι στην πράσινη και ανθρωπιστική οπτική ξεκάθαρα. Πρέπει να αφήσουμε τους Έλληνες της Θράκης, είτε είναι Χριστιανοί, είτε είναι Μουσουλμάνοι να ζήσουν ήρεμα και αγαπημένοι, χωρίς εξωθεσμικές παρεμβάσεις.

Σε δήλωσή του ο Συμπρόεδρος του Πράσινου Κινήματος Κώστας Καλογράνης ανέφερε σχετικά: “Για μία ακόμα φορά τα γεγονότα έρχονται να δικαιώσουν μία εξόχως σοβαρή θέση του Πράσινου Κινήματος, όπως είναι αυτή για το κλείσιμο του Τουρκικού Προξενείου της Κομοτηνής. Παρακολουθούμε αυτές τις ημέρες το γαϊτανάκι εκβιασμών που πραγματοποιείται στην ευαίσθητη αυτή περιοχή της χώρας μας εν μέσω της προεκλογικής περιόδου. Θα το επαναλαμβάνουμε για όσο χρειαστεί, ότι η μόνη λύση είναι να κλείσει το Τούρκικο προξενείο. Ιδού πεδίο δόξης λαμπρό για τα κοινοβουλευτικά κόμματα.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Εκλογές 2012
Τοπικά