Μ.Στυλιανίδης : δεν εξυπηρετούν ούτε την οικονομία της χώρας ούτε την κοινωνία οι απολύσεις και η διαθεσιμότητα στους Δήμους

Ο απαράδεκτος ακρωτηριασμός υπηρεσιών και έμψυχου δυναμικού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης χωρίς να προηγηθεί συζήτηση με τους αυτοδιοικητικούς και αξιολόγηση των δομών της τοπικής διοίκησης, δεν αποφέρει απολύτως κανένα δημοσιονομικό όφελος στη χώρα, τόνισε μιλώντας στην ενημερωτική εκπομπή του Δημοτικού Ραδιοφώνου ο Δήμαρχος Ξάνθης Μιχάλης Στυλιανίδης.

Οι υπάλληλοι των Δήμων που εισέρχονται στον προγραμματισμό της διαθεσιμότητας για τα τέλη Ιουλίου και τον Σεπτέμβριο –σ.σ. σχολικοί φύλακες, δημοτικοί αστυνομικοί – δεν επιβαρύνουν καν τον προϋπολογισμό του κράτους παρά μόνο αυτόν των Δήμων, υπογράμμισε.

Θύμισε το πρόσφατο Συνέδριο της ΚΕΔΕ όπου παρουσιάστηκε ο επίσημος κυβερνητικός σχεδιασμός για τους ΟΤΑ επισημαίνοντας με έμφαση: ‘όταν αλλάζεις υπουργούς δεν αλλάζεις και πολιτική. Ουδεμία αναφορά έγινε ένα μόλις μήνα πριν στο Συνέδριο για τέτοιες πρακτικές’.

Ο Δήμαρχος σημείωσε ακόμη ότι η συζήτηση περί αξιολόγησης , η οποία ανοίγει εκ νέου μετά την κατάργηση υπηρεσιών των ΟΤΑ και την αποψίλωση των δομών τους από απαραίτητο έμψυχο δυναμικό για να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες αρμοδιότητες που η κεντρική διοίκηση επέβαλε στους Δήμους, θα πρέπει να διερευνηθεί εάν θα λειτουργήσει υπέρ της ενίσχυσης των παρεχόμενων προς τους πολίτες υπηρεσιών από την αυτοδιοίκηση ή αν θα αποτελέσει πρόσχημα για την ανεύρεση αριθμού υπαλλήλων προς απόλυση. Εξέφρασε δε τον προβληματισμό του ακόμη και για το εάν θα παραμείνουν στους Δήμους οι αρμοδιότητες από τις καταργούμενες υπηρεσίες χωρίς το απαραίτητο πια προσωπικό, το οποίο μπαίνει σε διαθεσιμότητα.

Ακούστε τη συνέντευξη του Μ.Στυλιανίδη.

M Stylianidis gia apolyseis stous OTA 09072013 by Radio899 on Mixcloud

Κοινωνικά
Πολιτικά
Τοπικά