«Σινά - Βενετία και Δυτικός Κόσμος»//Η Σχολή Κλασικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών του ΔΠΘ, με διεθνή απήχηση και αναγνωρισμένο επιστημονικό, ερευνητικό, ακαδημαϊκό έργο

Η Σχολή Κλασικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, σε συνεργασία με το Ελληνικό Ινστιτούτο Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Σπουδών Βενετίας συνδιοργανώνει το Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο με τίτλο «Σινά - Βενετία και Δυτικός Κόσμος».

 Το συνέδριο θα γίνει στη Βενετία, στις 3 και 4 Νοεμβρίου 2023. Στη διοργάνωση επίσης συμμετέχουν η Ιερά Μονή Σινά, το Dumbarton Oaks των Η.Π.Α., το Κέντρο Βυζαντινών Ερευνών ΑΠΘ, το ΕΚΠΑ και η Ecole des Hautes Études en Sciences Sociales της Γαλλίας.

Η συνεργασία αυτή, που εντάσσεται στο πλαίσιο του πρωτοκόλλου συνεργασίας το οποίο υπέγραψε η Σχολή με το Ελληνικό Ινστιτούτο Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Σπουδών της Βενετίας, αποτελεί μία ακόμη δράση και συνεργασία της Σχολής που υπερβαίνει τα ελληνικά σύνορα.

Τέτοιου είδους λειτουργίες, αποδεικνύουν  τη διεθνή της απήχηση και το αναγνωρισμένο επιστημονικό, ερευνητικό και ακαδημαϊκό έργο που γίνεται στην Κομοτηνή, στον τομέα των κλασικών και ανθρωπιστικών σπουδών.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Εκπαιδευτικά
Πολιτιστικά
Τοπικά