Ξάνθη: Κλειστές 4 σχολικές μονάδες στην Ξάνθη για 2 ημέρες, καθώς μετά τη θεομηνία, δημιουργήθηκαν συνθήκες υψηλής επικινδυνότητας, για μαθητές και εκπαιδευτικούς

Με την απόφαση 933, του Δημάρχου Ξάνθης Μανώλη Τσέπελη,  θα παραμείνουν κλειστές 4 σχολικές μονάδες της Ξάνθης,  για τη Δευτέρα 6 και την Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2023, καθώς μετά τις ιδιαίτερες συνθήκες που δημιούργησε η θεομηνία, που έπληξε την περιοχή μας, το Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2023, διαπιστώθηκε πως στις σχολικές μονάδες που φιλοξενούν τα  σχολεία:

2ο Νηπιαγωγείο Ξάνθης, 16ο Νηπιαγωγείο Ξάνθης, 2ο Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης, 1ο ΕΠΑΛ Ξάνθης(ΠΡΟΤΥΠΟ) και 2 Ο ΕΚ, υπάρχουν συνθήκες υψηλής επικινδυνότητας για τους μαθητές και το διδακτικό προσωπικό.

Μετά το την εκτέλεση  σχετικών  εργασιών,  που υπολογίζεται πως θα ολοκληρωθούν την Τρίτη 7 Νοεμβρίου, οι σχολικές μονάδες θα είναι έτοιμες να λειτουργήσουν με ασφάλεια, για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, που φιλοξενούνται στους χώρους.

 

 

Η  Α Π Ο Φ Α Σ Η (933)

Ο Δήμαρχος Ξάνθης Έχοντας υπόψη :

1.Τις διατάξεις του άρθ.58 του Ν. 3852/2010 «Περί αρμοδιοτήτων Δημάρχου»

2.Τις διατάξεις του άρθρου 94 παραγρ. 4 εδαφ. 27 για τις πρόσθετες αρμοδιότητες των Δήμων του Ν. 3852/2010 "Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης - Πρόγραμμα Καλλικράτης" (ΦΕΚ 87/Α΄/07-06-2010).

3. Το Π.Δ. υπ. Αριθμ. 79(ΦΕΚ 109/1.8.2017)άρθρο 4, εδ. 4 «Διακοπή μαθημάτων λόγω εκτάκτων αναγκών»

4. Τις ιδιαίτερες συνθήκες που δημιούργησε η θεομηνία που έπληξε την περιοχή μας χθές 4 Νοεμβρίου 2023 και το γεγονός ότι στα παρακάτω αναφερόμενα σχολεία υπάρχουν συνθήκες υψηλής επικινδυνότητας για τους μαθητές και το διδακτικό προσωπικό

Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ο Υ Μ Ε

Την αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων της Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης που λειτουργούν στο Δήμο Ξάνθης και συγκεκριμένα:

2ο Νηπιαγωγείο Ξάνθης

16ο Νηπιαγωγείο Ξάνθης

2ο Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης

1ο ΕΠΑΛ Ξάνθης(ΠΡΟΤΥΠΟ) - 2 Ο ΕΚ

για τη ΔΕΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΤΡΙΤΗ 6 ΚΑΙ 7 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ, λόγω έκτακτων συνθηκών.

 

Ο Δήμαρχος Ξάνθης

Εμμανουήλ Χρ.Τσέπελης

 

 

Κοινοποίηση:

1.Διεύθυνση Α/θμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης

2.Διεύθυνση Β/θμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης

3.Σχολική Επιτροπή Α/θμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ξάνθης

4.Σχολική Επιτροπή Β/θμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ξάνθης

5.Γρ. Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης

6.Αστυνομική Δ/νση Ξάνθης 7.Εσωτερική διανομή : - Γραφείο Δημάρχου - Αντιδημάρχους

8. Βιβλίο Αποφάσεων

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Εκπαιδευτικά
Κοινωνικά
Τοπικά