ΕΒΕ: Ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ και οι Δήμαρχοι της νέας περιόδου, του Ν. Ξάνθης προσέγγισαν τα πρώτα 21 ζητήματα που αφορούν την περιοχή

Μετά από πρόσκληση του Προέδρου του Επιμελητηρίου Ξάνθης, πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη στο Επιμελητήριο Ξάνθης, με το νέο Περιφερειάρχη κ. Χριστόδουλο Τοψίδη, τον Δήμαρχο Ξάνθης κ. Ευστράτιο Κοντό, τον Δήμαρχο Αβδήρων κ. Γεώργιο Τσιτιρίδη, τον Δήμαρχο Μύκης κ. Κιούρτ Αχμέτ, τον Δήμαρχο Τοπείρου κ. Θωμά Μίχογλου και τους Προέδρους των παραγωγικών φορέων.

Στόχος της σύσκεψης ήταν να επικρατήσει από την πρώτη ημέρα συνέργεια απόλυτης συνεργασίας και ενότητας όλων των εκλεγμένων νέων διοικούντων και των παραγωγικών φορέων (ένας για όλους και όλοι για όλους), προκειμένου ο τόπος μας να λάβει αυτό που του αξίζει.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ξάνθης ανέφερε τα κομβικά ζητήματα τα οποία πρέπει άμεσα να τεθούν ως πρώτες προτεραιότητες από τις νέες εκλεγμένες διοικήσεις. Όλοι οι Δήμαρχοι και οι Πρόεδροι παραγωγικών φορέων αντάλλαξαν απόψεις και θέσεις σε άριστο κλίμα. Ο νέος Περιφερειάρχης εφόσον τοποθετήθηκε σε όλα τα ζητήματα που έθεσε το Επιμελητήριο Ξάνθης, αναλυτικά και τεκμηριωμένα, διαβεβαίωσε όλους τους παρισταμένους ότι θα είναι δίπλα μας και θα κάνει ότι είναι δυνατόν, αφουγκράζοντας πάντα ολόκληρη την κοινωνία και τους πολίτες, γιατί δεν μας περισσεύει κανείς. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά σε τακτά χρονικά διαστήματα θα κάνουμε απολογισμό για το τι πετύχαμε και το τι θα τρέξουμε άμεσα.

Το Επιμελητήριο Ξάνθης ευχαριστεί θερμά το νέο Περιφερειάρχη, όλους του Δημάρχους και τους Προέδρους των παραγωγικών φορέων για την άμεση και θετική ανταπόκρισή τους στην πρόσκληση του Επιμελητηρίου μας.

ΘΕΜΑΤΑ ΣΥΣΚΕΨΗΣ 20ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2023
1. Νοσοκομείο Ξάνθης
2. Οδικό Δίκτυο της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης
3. Κόμβοι παραλιακής οδού Ν. Κεσάνης Αβάτου
4. Κάθετος Άξονας Βουλγαρίας – Ξάνθης
5. Αστυνομική Σχολή Ξάνθης
6. Οικονομικά κίνητρα (τελευταία θέση στην Ευρώπη)
7. Τουρισμός
8. Συγκρότηση Επιτροπής Τουριστικής Προβολής
9. Αντιπλημμυρικά Έργα
10. Αντιπυρικές ζώνες
11. Καθαρισμός καναλιών
12. Πυροσβεστικό Παράρτημα στο Δήμο Μύκης
13. Αξιοποίηση των πλεονεκτημάτων της Λίμνης Βιστονίδας
14. Αξιοποίηση του «Μεγάλου Δάσους» (Κοτζά Ορμάν) ως η τελευταία «Ζούγκλα» της Ευρώπης
15. Προσέλκυση επενδύσεων
16. Σιδηροδρομική Συγκοινωνία «δρομολόγια» (Τουριστικό Τραίνο)
17. Αξιοποίηση του Γεωθερμικού πεδίου
18. Ανάδειξη και αξιοποίηση Λουτρών Ποταμιάς και Θερμών
19. Αναδασμοί
20. Λύση για διέλευση Τουριστικών Λεωφορείων των συνόρων με Βουλγαρία
21. Αερολιμένας Χρυσούπολης Καβάλας

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Κοινωνικά
Οικονομικά
Πολιτικά
Τοπικά