Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ν. Ξάνθης: Ας οργανωθούμε στα σωματεία, για να διεκδικήσουμε ανθρώπινες συνθήκες εργασίας

ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ, ΜΕ ΔΥΝΑΤΑ–ΜΑΖΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ, ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΦΡΕΝΟ ΣΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΜΑΥΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΖΩΗ

 Για ακόμα μια χρόνια αυτές τις μέρες και για τις επόμενες εβδομάδες, χιλιάδες εμποροϋπάλληλοι θα λιώσουμε στην κυριολεξία μέσα στα καταστήματα, τις αποθήκες και τα τηλεφωνικά κέντρα θα κάνουμε «μαύρα μάτια» να δούμε τις οικογένειες μας.

 Εδώ και μέρες μπροστά στην BLACK FRIDAY και το εορταστικό ωράριο, η εργοδοσία έχει προχωρήσει σε τροποποιήσεις προγραμμάτων και ωραρίων επιβάλλοντας 10ώρα, σπαστό, κόψιμο ρεπό. Ακόμα και το διάλειμμα τίθεται υπό διαπραγμάτευση ενώ για άδειες ούτε συζήτηση. Πηγαίνουμε για δουλεία χωρίς να ξέρουμε τι ώρα θα σχολάσουμε.  Πολλοί από εμάς θα δουλέψουμε σερί χωρίς ανάσα μέχρι και την Πρωτοχρονιά!

 Έχει ήδη προηγηθεί η περίοδος από το Μάιο μέχρι τον Οκτώβριο που σε πολλές περιπτώσεις τα καταστήματα άνοιξαν 32 Κυριακές.

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ!

 Η εργοδοσία έχοντας στην διάθεση της ένα πλούσιο αντεργατικό πλαίσιο βασισμένο σε νόμους όλων των κυβερνήσεων μπορεί και μας επιβάλλει ότι όρους εργασίας επιθυμεί, εξασφαλίζοντας τεράστια κέρδη την ίδια ώρα που εμείς καλούμαστε να τα φέρουμε βόλτα με μισθούς που εξανεμίζονται μέσα στο πρώτο 10ήμερο του μήνα.   

 Για ακόμα μια φορά οι μεγαλέμποροι θα δουν τους τζίρους και τα κέρδη τους να εκτοξεύονται από το δικό μας ξεζούμισμά άλλα και από το στράγγισμα των λαϊκών οικογενειών που προσπαθούν να ανταπεξέλθουν σε καθεστώς τεράστιας ακρίβειας κάνοντας σαφάρι για να βρουν τις πιο οικονομικές προσφορές και να καλύψουν βασικές τους ανάγκες.

 Καθημερινά επιβεβαιώνεται ότι κράτος και εργοδοσία από κοινού τσακίζουν τις ζωές μας για να εξασφαλίζουν κέρδη μια χούφτα παράσιτα. Καθημερινά επιβεβαιώνεται ότι για εμάς τους εργαζόμενους δεν υπάρχει άλλος δρόμος εκτός από αυτόν του συλλογικού οργανωμένου αγώνα, με το σωματείο μας διεκδικώντας όλα αυτά που σήμερα έχουμε ανάγκη για να δουλεύουμε και να ζούμε με αξιοπρέπεια.

Στην επίθεση της εργοδοσίας, στον εργασιακό μεσαίωνα που μας έχουν επιβάλει απαντάμε με την οργάνωση μας στο κλαδικό μας σωματείο, με τους αγώνες μας.

Πιο πολλοί – πιο δυνατοί!

Απαιτούμε να τηρούνται σταθερές εβδομαδιαίες βάρδιες, να σταματήσουν τα σπαστά ωράρια εργασίας, να δοθούν κανονικά τα ρεπό, να πληρωθούν με τις ανάλογες προσαυξήσεις οι παραπάνω ώρες εργασίας, να δοθεί επιπλέον εβδομαδιαίο ρεπό σε όλους τους εργαζόμενους.

Καλούμε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες να προχωρήσουν σε ελέγχους για να μην υπάρξει καμία καταστρατήγηση ωραρίου και προγραμμάτων, να τηρηθούν όλα τα μετρά προστασίας και ασφάλειας των εργαζομένων.

Καλούμε όλες τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους να επικοινωνήσουν με το σωματείο μας για κάθε ζήτημα που αντιμετωπίζουν στον εργασιακό τους χώρο. Να κάνουν το βήμα και να γίνουν μέλη του.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Κοινωνικά
Οικονομικά
Πολιτικά
Τοπικά