ΣΜΜΙΔΕ Ν. Ξάνθης: Ζητάμε παράταση προθεσμίας για ακίνητα εντός της περιοχής της Π.Ε. Ξάνθης

Ο  ΣΜΜΙΔΕ Ν. Ξάνθης, με επιστολή του προς τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης και τον πρόεδρο του Ν.Π.Δ.Δ. "Ελληνικό Κτηματολόγιο", ζητά την  παράταση της προθεσμίας υποβολής αίτησης αναφοράς επί των δημοσιοποιημένων εκθέσεων, των αιτήσεων διόρθωσης που υποβλήθηκαν κατά τη διάρκεια της ανάρτησης, σε ακίνητα, εντός της περιοχής της Π.Ε. Ξάνθης

Η Επιστολή:

Στις 2 Νοεμβρίου 2023 ξεκίνησε για τα ακίνητα εντός της περιοχής της Π.Ε. Ξάνθης που βρίσκονται υπό καθεστώς κτηματογράφησης η Δημοσιοποίηση των Εκθέσεων επί των αιτήσεων διόρθωσης που υποβλήθηκαν κατά τη Διάρκεια της Ανάρτησης.

Οι ενδιαφερόμενοι έχουν προθεσμία μέχρι την 1 Δεκεμβρίου 2023 να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες, είτε συμφωνούν, είτε διαφωνούν με το περιεχόμενο της Έκθεσης.

Μεταξύ των ενεργειών περιλαμβάνεται και η ενημέρωση των θιγόμενων ιδιοκτητών με συστημένη επιστολή (ΕΛΤΑ/ταχυαποστολή courier) ή e-mail ή δικαστικό επιμελητή.

Το γεγονός ότι μεγάλος αριθμός Εκθέσεων αφορά ιδιοκτησίες ατόμων μεγάλης ηλικίας με περιορισμένη πρόσβαση στη δηλωμένη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε συνδυασμό με την απουσία εναλλακτικής πηγής ενημέρωσης έχουν σαν αποτέλεσμα μεγάλος αριθμός ενδιαφερομένων να μην είναι ενημερωμένος για τις απαραίτητες ενέργειες ακόμα και σήμερα προτελευταία ημέρα της προθεσμίας.

Συν τοις άλλοις, σημαντικός αριθμός ενδιαφερομένων έχει δηλώσει τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του επαγγελματία (μηχανικού ή δικηγόρου) που τον εκπροσωπεί με αποτέλεσμα τη συσσώρευση πλήθους υποθέσεων την ώρα που ειδικά όσον αφορά τους μηχανικούς μεγάλος αριθμός ήταν αντιμέτωπος με την προθεσμία των προγραμμάτων «Εξοικονομώ 2021» και «Εξοικονομώ-Ανακαινίζω για νέους» που έληξε μόλις την 15η Νοεμβρίου 2023.

Για όλους τους παραπάνω λόγους παρακαλούμε όπως παρατείνετε τη διαδικασία για εύλογο χρονικό διάστημα και να προβείτε στην έκδοση ανακοινώσεων στα τοπικά και όχι μόνο ΜΜΕ και στα δημοτικά καταστήματα ώστε να ενημερωθούν οι άμεσα ενδιαφερόμενοι το συντομότερο δυνατό.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Κοινωνικά
Οικονομικά
Τοπικά