Do I.T.// Ουσιαστικό συνέδριο επιχειρηματικότητας από το ΔΠΘ//Μάρης-Μιχαλοπούλου-Κοντός, έδωσαν το στίγμα

Με την πρωτοβουλία του ΔΠΘ στο πλαίσιο της εξωστρέφειας στην καινοτομία και στην επιχειρηματικότητα, διοργανώθηκε  συνέδριο ‘Do I.T. – Do In Thrace’  την Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου στην Ξάνθη από τη Θερμοκοιτίδα Επιχειρήσεων του ΔΠΘ, Thinc Trace incubator.

Νέοι άνθρωποι, της ευρύτερης περιοχής, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά, επιχειρηματικές προσπάθειες που στέφθηκαν με επιτυχία και να προσεγγίσουν ρεαλιστικά όλες τις δυσκολίες που ορθώνονται στον χώρο της επιχειρηματικότητας, αντιμετωπίζοντας όμως τα πράγματα με μία δημιουργική, αισιόδοξη και θαρραλέα ματιά, που τελικά έχει θετικό αποτέλεσμα.

 Παρόντες, ο Πρύτανης του ΔΠΘ  Φώτης Μάρης, η καθηγήτρια του ΔΠΘ Μαρία Μιχαλοπούλου, Επιστημονικά Υπεύθυνη της Θερμοκοιτίδας, ο νεοεκλεγμένος Δήμαρχος Ξάνθης Στράτος Κοντός, που απηύθυναν χαιρετισμό και έδωσαν το στίγμα της σημαντικότητας του εγχειρήματος για ολόκληρη την περιοχή.

Ο Πρύτανης Φώτης Μάρης μας μετέφερε τον προγραμματισμό και τη ρεαλιστικά αισιόδοξη ματιά που το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης διαδραματίζει, αξιοποιώντας κάθε δυνατότητα  στην προώθηση της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας, αποδεικνύοντας  τη συνέργεια ανάμεσα στον επιχειρηματικό και τον ακαδημαϊκό κόσμο, ανοίγοντας δρόμους για αλλαγή και πρόοδο.

Καταξιωμένοι επιχειρηματίες μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους, αποδεικνύοντας ότι το πάθος και η επιμονή μπορούν να μεταμορφώσουν οποιοδήποτε όνειρο σε πραγματικότητα.

Με σεμνότητα, αλλά και με πίστη και αποφασιστικότητα, οι προσκεκλημένοι έδειξαν με κάθε τρόπο ότι μπορείς να δεις το όνειρό σου να γίνεται πραγματικότητα.

Συγχαρητήρια, για τον πολύτιμο χρόνο που διέθεσαν, αναγνωρίζοντας τη σημαντικότητα του εγχειρήματος για την περιοχή, στον Γιώργο Μυλωνά, Πρόεδρο & CEO της Alumil, στον Βασίλη Τοροσίδη, Επιχειρηματία – Πρώην διεθνή ποδοσφαιριστή, στον Απόστολο Παπαδόπουλο, CEO της Meat Company, στον Δημήτρη Σαράντη, Πρόεδρο ΔΣ της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΕΙΑ ΑΕ, στον Γιώργο Σπανό, Αντιπρόεδρο & CEO της Domes Resorts Α.Ε., στον Γιώργο Γιορδαμλή, Πρόεδρο της Prisma Electronics.

 Ο Γιώργος Γιορδαμλής και η Prisma Electronics

Η «Όμορφη Πόλη 89,9», το Δημοτικό ραδιόφωνο Ξάνθης  ήταν εκεί και  δόθηκε η ευκαιρία στον Διευθυντή του Ραδιοφωνικού σταθμού του Δήμου Ξάνθης Τηλέμαχο Αρναούτογλου, να συνομιλήσει τον Γιώργο Γιορδαμλή, Πρόεδρο της Prisma Electronics για την πετυχημένη πορεία της επιχείρησης που ξεκίνησε τη δραστηριότητά της στην Αλεξανδρούπολη το 1991, εστιάζοντας στα ολοκληρωμένα συστήματα πληροφορικής και τις εξειδικευμένες υπηρεσίες λογισμικού.

Ο Γιώργος Γιορδαμλής,  με σπουδές στον τομέα της πληροφορικής και στην Διοίκηση Επιχειρήσεων, με  εμπειρία 30 και πλέον χρόνων στον χώρο, είναι από τους πρωτοπόρους στον τομέα IT στην Ελλάδα,  με πιστοποιημένες γνώσεις από τις κορυφαίες εταιρίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών, έδωσε πλούσια «τροφή» στους ακροατές, για προβληματισμό και αισιοδοξία, καθώς περιέγραψε με τον πιο γλαφυρό τρόπο, πως οι δυσκολίες και τα εμπόδια, μπορούν να μετατραπούν  σε δημιουργικές υπερβάσεις, με  δυναμική και προοπτική.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα capital controls το 2015, που  ανάγκασαν την εταιρεία να επεκταθεί στη Μεγάλη Βρετανία, στοχεύοντας στην εκεί αγορά, κυρίως στη ναυτιλιακή αγορά,  ενδυναμώνοντας, τη γενική θέση της.

Η Prisma Electronics κατασκευάζει συστήματα συλλογής δεδομένων για πλοία, καλωδιώσεις για δορυφόρους, ηλεκτρονικά εξαρτήματα αμυντικού εξοπλισμού και συμμετέχει σε πειράματα παγκόσμιας εμβέλειας, όπως αυτό του CERN.

Η εταιρεία είναι επίσης συνεργάτης της Airbus και της European Space Agency.

 Το «Laros», έχει κάνει την εταιρία γνωστή σε όλη την υδρόγειο, καθώς είναι το προϊόν που επιτρέπει τη συλλογή δεδομένων και την ανάλυσή τους για την ενεργειακή απόδοση των πλοίων, δίνοντας τη δυνατότητα σε οικονομία κλίμακας, εξοικονομώντας τεράστια ποσά από την καθημερινή λειτουργία του πλοίου. Το Laros  έχει λάβει βραβεία και έχει εγκατασταθεί σε περισσότερα από 250 πλοία  σε όλο τον κόσμο​​​​.

Η Prisma Electronics, έχει επίσης αναπτύξει το Xenagos, μια εφαρμογή για smartphones και tablets, που παρέχει πολυμεσικό περιεχόμενο με επίκεντρο τον πολίτη και χρησιμοποιείται από δήμους και μουσεία.

Ο Γιώργος Γιορδαμλής έχει  διατελέσει Project Manager σε μεγάλα,  έργα τόσο εθνικά όσο και διεθνή, στους τομείς της ολοκλήρωσης συστημάτων, των δικτύων, της βιομηχανικής μηχανικής, των αισθητήρων, των οπτικών ινών, της νανοτεχνολογίας, ενώ την τελευταία δεκαετία, έχει κατευθύνει την Prisma Electronics στη δημιουργία και τη λειτουργία, γραμμής παραγωγής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές.

Mε την υποστήριξη της ΦΜ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ, ως ανάδοχο της Thinc, το ‘DO I.T’ κατάφερε να συγκεντρώσει μυαλά που φωτίζουν, καρδιές που παθιάζονται, και όραμα που εμπνέει.

Κορυφαία στιγμή ήταν ο διαγωνισμός επιχειρηματικών ιδεών της Thinc, όπου ταλαντούχες νέες φωνές της καινοτομίας ξεχώρισαν, παρουσιάζοντας ιδέες που καθήλωσαν το κοινό και έδωσαν φρέσκο αέρα στην επιχειρηματική σκέψη.

 Τρεις εκ των ομάδων επιβραβεύτηκαν με χρηματικά έπαθλα, αποδεικνύοντας ότι το όραμα και η δημιουργικότητα είναι όχι μόνο αναγνωρίσιμα, αλλά και ανταμείβονται.

 Οι ομάδες της θερμοκοιτίδας είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες τους ενώπιον ενός διακεκριμένου πάνελ κριτών και του κοινού.

Την πρώτη θέση του διαγωνισμού κατέκτησε η ομάδα GreenWave, κερδίζοντας το χρηματικό έπαθλο των 2000 ευρώ.

 

 Στη δεύτερη θέση βρέθηκε η ομάδα Glossonauts με έπαθλο 1000 ευρώ

 

 Στην τρίτη θέση βρέθηκε η ομάδα  e-Aimodotes με έπαθλο 500 ευρώ

 

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό, να αντικρίζεις νέους ανθρώπους που αγωνίζονται, κοπιάζουν, οραματίζονται και δημιουργούν, καταθέτοντας τις προτάσεις τους, που στο τέλος χειροκροτούνται, βραβεύονται και επιβραβεύονται.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ρεπορτάζ-Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Εκπαιδευτικά
Κοινωνικά
Οικονομικά
Πολιτιστικά
Τοπικά