Αποκαταστάθηκε τα ξημερώματα η βλάβη του δικτύου ύδρευσης. Από στιγμή σε στιγμή το νερό στις βρύσες μας.

Πιθανόν να εμφανιστούν προβλήματα στην υδροδότηση της πόλης κατά τη διάρκεια της σημερινής ημέρας καθώς ναι μεν αποκαταστάθηκε η σοβαρή βλάβη στον κεντρικό τροφοδοτικό αγωγό της ΔΕΥΑΞ όμως απαιτείται σταδιακός ανεφοδιασμός του δικτύου υδροδότησης.

Από τις δύο σήμερα τα ξημερώματα συνεργεία της ΔΕΥΑΞ ξεκίνησαν να εργάζονται για την αποκατάσταση της βλάβης  ώστε να ταλαιπωρηθεί το λιγότερο δυνατόν το καταναλωτικό κοινό.

Τα ξημερώματα η βλάβη αποκαταστάθηκε και ξεκίνησε ο ανεφοδιασμός του δικτύου σταδιακά για την αποφυγή νέων ζημιών εξαιτίας της πίεσης.

Οι όποιες δυσλειτουργίες στην υδροδότηση –μειωμένη ροή ή και διακοπή νερού- θα αποκατασταθούν μέσα στις επόμενες ώρες.

Οι καταναλωτές συμβάλλοντας στην πιο γρήγορη τροφοδοσία της πόλης, πρέπει να ανοίγουν τις βρύσες τους ώστε να αδειάζει το δίκτυο από τον αέρα που συσσωρεύτηκε σε αυτό.Με τον τρόπο αυτό το δίκτυο θα γεμίσει γρηγορότερα καθώς το νερό δεν θα βρίσκει αντίσταση μέσα στους σωλήνες από τον αέρα.

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΞ, Μανώλης Τσέπελης, δίνοντάς μας μια τάξη μεγέθους, του χρόνου που χρειάζεται ώστε να γεμίσουν οι δεξαμενές και στη συνέχεια το δίκτυο, μέχρι να φτάσει το νερό στο σπίτι μας, μας ενημέρωσε οτι για να φτάσει το νερό από τον Παράδεισο στην Ξάνθη μεσολαβεί περίπου μία ώρα και δεκαπέντε λεπτά.

Σε κάθε περίπτωση μας εξήγησε ότι τις επόμενες ώρες, τμηματικά, όλες οι περιοχές τις Ξάνθης θα έχουν νερό.

 

 

Κοινωνικά
Πολιτικά
Τοπικά