Η Όλγα Μαρκογιαννάκη, υποψήφια ευρωβουλευτής με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και Γενική Γραμματέας Πολιτικών Μηχανικών Ελλάδος επισκέφθηκε την Ξάνθη

Η Όλγα Μαρκογιαννάκη, υποψήφια ευρωβουλευτής με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, με αφορμή την επίσκεψή της στην Ξάνθη, μίλησε στην ενημερωτική εκπομπή του Δημοτικού Ραδιοφώνου Ξάνθης, τόσο για την συμμετοχή της στην εκδήλωση, που διοργάνωσε ο Σύλλογος Πολιτικών Μηχανικών Ξάνθης, όσο και για ζητήματα, που απασχολούν την τρέχουσα εσωτερική πολιτική επικαιρότητα και τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου.

Η κυρία Μαρκογιαννάκη βρέθηκε στην Ξάνθη, προσκεκλημένη του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών, όπου με την ιδιότητα της Γενικής Γραμματέως Πολιτικών Μηχανικών Ελλάδος, μίλησε για τους προσεισμικούς ελέγχους των κτιρίων, ένα σημαντικό ζήτημα, όπως σημείωσε, που άπτεται της ασφάλειας όλων μας και αυτό γιατί σύμφωνα με επίσημα στοιχεία η πλειοψηφία των κτιρίων στη χώρα μας «γερνάνε» και χρήζουν άμεσα προσεισμικό έλεγχο.

Επιπλέον, απαιτείται μία ολοκληρωμένη στρατηγική από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς με στόχο την πρόληψη, γιατί τα κτίρια, αλλά και τα κονδύλια είναι πολλά, προκειμένου να αποκτήσουμε ανθεκτικότητα, επισήμανε η κυρία Μαρκογιαννάκη, και δυστυχώς όπως είπε, μέχρι στιγμής δεν έχουν ξεκινήσει οι προσεισμικοί έλεγχοι των κτιρίων από τα αρμόδια κλιμάκια των μηχανικών, που θα συσταθούν από το μητρώο των μηχανικών του Τεχνικού Επιμελητηρίου, ένα μητρώο που παραμένει ανοικτό για δηλώσεις συμμετοχής από τους ενδιαφερόμενους, ενώ ακόμη δεν έχουν προχωρήσει και τα σεμινάρια εκπαίδευσης των μηχανικών, που θα στελεχώσουν τα κλιμάκια.

Στόχος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ να καταστεί δεύτερη δύναμη στις ευρωεκλογές

Οι ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου θα έχουν διπλή ατζέντα, σύμφωνα με την Όλγα Μαρκογιαννάκη, πρώτον σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης  η δημιουργία ενός ισχυρού προοδευτικού μετώπου και σε εθνικό επίπεδο, στόχος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ είναι να καταστεί δεύτερη δύναμη, ώστε να αποτελέσει την εναλλακτική λύση διακυβέρνησης της χώρας.

Θα δώσουμε την μάχη των ευρωεκλογών, συνέχισε, με υπευθυνότητα, με πρόγραμμα και θέσεις, ώστε να πείσουμε τον κόσμο, ενώ όσον αφορά το πέπλο της ακροδεξιάς που πλανάται πάνω από την ΕΕ, δήλωσε ότι είναι ένα θέμα, που τους προβληματίζει όλους και που οφείλεται τόσο στην απογοήτευση που νοιώθουν οι πολίτες από τις ακολουθούμενες πολιτικές, όσο και στον λαϊκισμό που χρησιμοποιεί η ακροδεξιά, ένας λαϊκισμός, που είναι ελκυστικός.

Όσον αφορά την πρόταση δυσπιστίας, που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ  και συζητείται ήδη στη Βουλή, η Όλγα Μαρκογιαννάκη, υποστήριξε ότι ήταν θεσμικός μονόδρομος για το ΠΑΣΟΚ, ύστερα από τις εξελίξεις της εξεταστικής επιτροπής, παρωδία, όπως την χαρακτήρισε, για τα Τέμπη και το δημοσίευμα που ακολούθησε για την υπόθεση, ενώ με βολές εναντίον της κυβέρνησης τόνισε ότι υπηρετεί το τρίπτυχο συγκάλυψη, διαφθορά, ατιμωρησία.

Η Όλγα Μαρκογιαννάκη  είναι Γ.Γ Πολιτικών Μηχανικών Ελλάδος, Διδάκτωρ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με μεταπτυχιακές σπουδές στο Columbia University. Είναι ιδρυτικό στέλεχος νεοφυούς εταιρείας τεχνοβλαστού και διαθέτει πολυετή εμπειρία στον τομέα της έρευνας και στην ακαδημαϊκή διδασκαλία. Επί σειρά ετών δραστηριοποιείται και στη μελέτη, επίβλεψη και διαχείριση έργων. Διαμένει στην Κοζάνη με την οικογένεια της. Από το 2022 είναι εκλεγμένο μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής και του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Συνέντευξη: Κυριακή Οικονόμου- Παναγιώτα Κουτσομιχάλη

Σύνταξη κειμένου: Παναγιώτα Κουτσομιχάλη

Μοντάζ-Επιμέλεια: Σοφία Δαληκριάδου

Κοινωνικά
Τοπικά